Inne på bensinstasjonen står fire travle damer og en mann. Det er midt på dagen og køen av hamburger-sultne festivaldeltagere er overkommelig. NRK teller fem personer som står og venter på diverse bestillinger.
– Det begynte allerede i åtte-tiden i dag tidlig. Da skulle folk ha hamburger til frokost. Aller helst baconcheese, sier daglig leder Leif Engen.
Se bildene:
Travelt
Den lille bensinstasjonen har et lite gatekjøkken som lager pizza, pølser og hamburger. Vanligvis er de to på jobb i helgene, men under festivalen er det seks. Og de jobber nesten hele tiden.
– Jeg tror de ansatte synes dette er gøy. Det er jo ikke hver dag det er kø hele dagen på et sted som dette. Jeg må bare berømme de ansatte for at de står på og viser den entusiasmen som de gjør, sier Engen.
Tusenvis av hamburgere betyr også god fortjeneste. På torsdag og fredag økte omsetningen med mellom 30 og 40 prosent.
– Omsetningen er ikke som den var for et par år siden da festivalen var større. Men Storåsfestivalen er mer enn bare penger for oss på Storås. Folk liker at det skjer ting. De ansatte synes dette er gøy.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Les også:
Øl og tubeost
Litt lengre ned i veien ligger butikken på Storås. Her har det også forberedt seg på storinnrykk av sultne og tørste festivaldeltagere. Pallevis med øl fyller store deler av butikken, sammen med engangsstoler og brødmat.
– Det går egentlig i alt mulig. Øl selges det selvfølgelig mye av. I tillegg går det mye i brødmat og tubeost, sier butikksjef Inge Sommervold.
Også på butikken merker de at festivalen er mindre enn tidligere. For noen år siden måtte de ha dørvakt og køen sto hundrevis av meter utenfor. Men butikksjefen klager ikke. Så langt har han femdoblet omsetningen.
– Vi har tre ekstra på jobb nå i helga. Det blir lange dager, men det er bare gøy. Men når jeg kommer hjem i kveld skal jeg slenge beina på bordet og ta meg en øl. Har fortjent det nå, sier Sommervold og smiler bredt.