Lite Eggen-magi i Nord-Irland

Rosenborg klarte ikke mer enn 0-0 på bortebane mot lille Linfield onsdag. Anthony Annans albue er nok det som vil huskes best fra kvalifiseringskampen til Champions League.

RBK-trener Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen og Rosenborg spilte uavgjort i Champions League-kampen mot Linfield i Belfast. Bildet er fra en tidligere kamp.

I Anthony Annans første Rosenborg-kamp etter VM havnet midtbanespilleren nok en gang i en kontrovesiell situasjon i kampens hete.

Etter 27 minutter går Linfields Mulgrew ned for telling etter en duell mot ghaneseren.

Reprisen viser at Annans albue treffer Linfield-spilleren rett i ansiktet, men det er vanskelig å se om RBK-spilleren, som har fått kritikk for å spille røft, bare var uheldig, eller om albuen var tilsiktet.

Dommeren så ikke det som skjedde, og lot spillet gå videre.

Viasat 4-kommentator Roar Stokke hadde sin klare oppfatning av episoden.

– Det der er et soleklart rødt kort. Noe sånt vil vi ikke se på en fotballbane. Tull og tøys av Annan, sa Stokke under kampen.

Treg kamp

Rosenborg åpnet tamt på bortebane mot Linfield i den første kampen i andre kvalifiseringsrunde til Champions League.

Trønderne skapte mest, men skremte nok ingen av de rundt 3.000 tilskuerne som hadde møtt opp i Nord-Irland i løpet av de første 45 minuttene.

Seks spillere i Linfield-troppen tjener nok til å spille fotball på heltid, men likevel var det lite som skilte de to lagene til pause.

– Dårlig av RBK

Andre omgang går neppe inn i noen av Champions League-historiebøkene til RBK.

Rosenborg var nær ved å score etter 70 minutter, men Markus Henriksens kanonskudd blir reddet av den tidligere Southampton-keeperen Alan Blayney.

17-åringen Henriksen har gjort det veldig godt for RBK de siste kampene, og kunne fort blitt dagens helt i Belfast.

Mot slutten kom omgangens største sjanse, men verken Mikael Lustig eller Morten Moldskred klarte å putte ballen bak Linfield-keeperen.

Det er over to måneder siden sist Linfield spilte en obligatorisk kamp, men likevel holdt de følge med RBK i 90 minutter.

Etter 0-0 ble de hyllet av sine supportere, et resultat RBK nok ikke er like fornøyd med.

– Det mest positive man kan si om dette er at det skal spilles en kamp til på Lerkendal, oppsummerte Roar Stokke.

– En relativt dårlig prestasjon av Rosenborg, sa Stokkes kommentatorkollega Knut Torbjørn Eggen.

Returkampen spilles på Lerkendal om en uke, onsdag 21. juli.