Hopp til innhold

- Hold dere unna elgene

Barn og voksne strømmer til for å se de to elgkalvene som er innesperra på Elgeseter. Dyrene blir mer og mer aggressive.

Aggressiv elg innesperra

Elgene er inngjerda like ved St. Olavs Hospital.

Foto: Erlend Hillestad (NRK-tipser)

To elgkalver forvilla seg i morgentimene i dag inn på området bak Bunnpris-butikken på Elgeseter i Trondheim.

- Kan drepe

Selv om folk blir bedt om å holde seg unna området, strømmer både barn og voksne til for å se på dyrene. Elgkalvene er sperra inne med gjerder like ved St. Olavs Hospital, men kan likevel være farlige.

- Vi frykter at de skal angripe hvis barn kommer for nærme. I verste fall kan en elg sparke ihjel mennesker hvis den går til angrep, forteller vakthavende i Viltpatruljen til NRK.

Han oppfordrer nå folk intenst om å høre på advarslene. All oppmerksomheten kan gjøre at elgene prøver å trenge seg ut gjennom sperringene.

- Hvis det blir for mye krøll med folk som ikke greier å holde seg unna, kan vi bli nødt til å avlive elgene. De har vært aggressive i hele dag. Om de trenger gjennom gjerdet går det garantert galt, sier vakthavende.

- Småampre

Øyenvitner sier til NRK at foreldre lar barna sine gå helt inntil gjerdene, bare noen få meter fra elgene.

- Dyrene begynner å bli småampre nå. Selv hadde jeg ikke turt å gå nærmere selv om jeg hadde hatt lyst. Dette er ikke bra! sier Erlend Hillestad.

Også Viltpatruljen irriterer seg over at folk ikke skjønner hva som er best for elgene.

- Nå har vi gått rundt i hele dag og beordra folk til å holde seg borte. Likevel må vi stadig jage dem vekk fra elgene. Det er rart voksne folk har en sånn innstilling. Samtidig får vi mange klager fra folk som ikke skjønner hvorfor vi kanskje må avlive dyrene, opplyser Viltpatruljen.

(saken fortsetter under bildet)

Aggressiv elg, innesperra

Elgene har blitt mer og mer aggressive utover dagen.

Foto: Erlend Hillestad (NRK-tipser)

Politiet følger situasjonen

Viltpatruljen har fortsatt ikke bestemt hva de skal gjøre med dyrene. Også politiet har gjennom dagen blitt ringt opp av folk som er bekymra for elgene.

- Mange har tydeligvis ikke skjønt alvoret i situasjonen. Voksne folk tar med seg barna sine for å se på dyrene, og det er nesten rart de ikke vet bedre. Hvis ikke elgene får være i fred blir de stressa opp, og da kan faren øke for at de må avlives, sier operasjonsleder Ann Kristin Øie til NRK.

Skjøt byelg

Senest på onsdag hadde to andre elger forvilla seg inn i Trondheims sentrumsgater, og tilbrakte dagen langs Elvepromenaden. For dem endte ikke byturen lykkelig, men Viltpartuljen har fortsatt tro på at de to nykommerne skal slippe å lide samme skjebne.

- Vi venter til det roer seg ned med trafikk og folk, og håper vi kan klare å lokke med oss elgene ut i skogen igjen utpå kvelden. Men sjansene minker betydelig hvis ikke folk lar dem være i fred. Inntil da vil vi holde elgene innesperra, sier vakthavende til NRK.

Video ELG-ELGESETER-020610-ST_TL.mp4

Dette er elgene som tok seg en tur inn til Trondheim sentrum på onsdag.