Hopp til innhold

Møt den nye Samfundet-lederen

17.mai overtok Mari Norman jobben som sjef på det runde og røde huset i Trondheim.

Mari Norman

Mari Norman skal lede Studentersamfundet det neste året.

Foto: Fotogjengen.samfundet.no

Med cirka 9000 medlemmer er Studentersamfundet i Trondheim byens største kulturinstitusjon. Det store runde og røde huset i Elgsetergaten feirer i 100-års jubileum i år med nytilsatt leder.

- Jeg har vært medlem av Samfundet i fire år og har blitt utrolig glad i dette huset. Så det blir et privilegium å lede alt dette, sier nybakt sjef, Mari Norman.

Krevende

Å drive en så stor institusjon, samtidig som man skal være student, gir travle dager. Norman regner derfor med at den nye jobben vil gå utover studiene.

- Det krever utrolig mye arbeid å lede dette. Jeg går fjerde året på profesjonsstudiet i psykologi og har to år igjen. Men jeg regner med at det blir et halvt år, eller ett år ekstra, som følge av denne jobben.

I konkurranse med tre andre kandidater fikk hun til slutt 189 av de 375 stemmene.

- I min periode ønsker jeg at vi gjør oss enda mer attraktive overfor studentene. Samtidig har vi noen utfordringer i forhold til å knytte oss nærmere til studentene på Høgskolen i Sør-Trøndelag. Veldig mange av våre medlemmer er fra NTNU og det vil jeg gjøre noe med, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Studentersamfundets nye styre

På 17.mai ble det nye styret på huset presentert for Storsalen.

Foto: fotogjengen.samfundet.no

Bedre økonomien

Et annet område hun vil jobbe med er å bedre økonomien til huset.

- UKA09 la fram et godt overskudd. Overskuddet fra UKA sikrer den videre driften de neste to åra. Men vi har som mål å gå med overskudd på den vanlige driften på huset, uten hjelp fra UKA, men der har vi et stykke igjen.

Jubileumsår

Til høsten feirer Studentersamfundet 100 år. Det skal selvfølgelig feires.

- 1.-10. oktober blir det storslått feiring med masse forskjellige ting som skjer. Da skal vi vise fram alt som skjer på dette store, runde og rare huset. Vi håper at hele byen har lyst til å delta i feiringen.

Samfundet-sjefen mener at Samfundet er grunnen til at Trondheim kommer ut blant de beste studentbyene i landet. Hun håper å bidra til at Trondheim blir en enda bedre by å bo i for studentene.

- Samfundet er den viktigste sosiale møteplassen for studentene i byen gjennom 100 år. Det er Trondheims største kulturinstitusjon. Det er et hus for debatt og engasjement. Så huset betyr fortsatt veldig mye, sier hun.