Hopp til innhold

Får passere gratis likevel

Bønder med landbruksmaskiner får likevel kjøre gratis gjennom bomstasjonen i Trondheim.

Øystein Siim passerer bomringen

Statens veivesen har bestemt seg for å gi både Siim og en annen bonde fribrikke.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Bonde Øystein Siim skal få passere bomstasjonen på Være i Trondheim uten å betale avgift. Veien og bomstasjonen deler eiendommen hans i to og i de travleste periodene passerer han stedet der bomstasjonen er plassert 24 ganger i døgnet. Det ville utgjort nærmere 1000 kroner i bompenger.

Video BOMRING-250310W-ST_TL.mp4

Så saken på Norge i dag

Etter at Knut Erik Bjerkan som er rådgiver i Statens vegvesen fikk se saken på NRK i går, tok han kontakt med ledelsen, og det ble raskt avgjort at Siim skal få kjøre gratis med landbruksmaskiner gjennom bomstasjonen.

– Statens vegvesen har bedt bomveiselskapet ta kontakt med Øystein Siim og be ham om å sende inn en søknad om fritak. Den vil han få innvilga, sier Bjerkan.

Siim vil deretter få tilsendt en brikke umiddelbart slik at når bompengeinnkrevinga starter ved midnatt 31. mars vil det ikke få noen økonomiske konsekvenser for ham.

Alle bønder får betalingsfritak

Det samme vil gjelde for alle bønder. Må de passere en bomstasjon for å komme til egne åkere vil de få betalingsfritak. Det dokumenterer Statens vegvesen på på sin hjemmeside.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bonde Øystein Siim jubler over at han slipper å betale bomavgift.

Øystein Siim er glad han slipper å betale, og takker de som tipset han om å ta opp saken i media. - Jeg er veldig lettet for at jeg hørte på det tipset, sier han.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

– En stor seier

– Dette er en stor seier, jubler bonde Øystein Siim til NRK.

– Jeg er lettet over at jeg som en vanlig menigmann når fram med ting som jeg mente var urimelig, sier han.

Etter at han saken hans gikk på NRK i går har mange engasjert seg.

– Jeg har fått telefoner fra fjern og nær, og det har til og med blitt opprettet en støttegruppe for meg på Facebook, der ukjente folk fra hele landet har meldt seg inn, forteller Siim.

– Godt å slippe

Nå behøver han ikke å bruke flere krefter i kampen mot bomstasjonen, og bonden kan endelig konsentrere seg om gårdsdriften igjen.

– Man blir ikke akkurat rik av å jobbe som bonde, så for meg er det veldig godt å få slippe denne avgiften, smiler Siim.