Hopp til innhold

KBS-ansatte vet ikke hvor lenge de har jobb

Kjøpesenteret KBS på Leangen skal rives, men ingen vet når. Det skaper stor frustrasjon hos de butikkansatte.

KBS

Slik vil det nye KBS- senteret se ut når det står klart om to år.

Foto: Illustrason: Arkitektfirmaet Narud Stokke Wiig

– Det er veldig mye usikkerhet ute og går. Hvor jeg skal hen, og om jeg får tak i noe jobb, sier Monica Aa hos Floriss på KBS til NRK Trøndelag.

Hun er en av mange ansatte som ikke vet om hun har jobb når KBS- senteret på Leangen stenges.

- Jeg prøver å finne nye lokaler, men det er ikke så lett å finne det i et senter. Jeg vil ikke ta til takke med hva som helst, for jeg vil at det skal være drivverdig, sier hun.

Taust fra ledelsen

KBS-senteret skal rives og erstattes med et dobbelt så stort senter som skal stå klart i 2012. De butikkansatte har tidligere fått beskjed om at de skal holde åpnet til september, men senterledelsen sier det er vanskelig å gi en eksakt dato nå.

Usikkerheten rundt prosessen gjør at senterleder Trine Fosnes ikke ønsker å kommentere saken foreløpig. Tausheten fra ledelsen opprører de ansatte.

- Vi vil selvfølgelig ha et svar fra senterledelsen så fort som mulig, sånn at vi kan gjøre klare bevegelser på våre ting. Det er veldig frustrerende å stå her og ikke vite hva som skjer, sier assisterende butikksjef, Alf Kenneth Sandvær i Jack&Jones.

Mulig konflikt om leiekontrakter

Ifølge informasjon NRK hat fått fra flere butikkansatte skal det være en konflikt om leiekontrakter mellom enkelte leietakere og senterledelsen. Usikkerheten gjør det vanskelig for de ansatte å planlegge fremtiden.

- Håpet er at det kommer en ledig plass i en annen butikk, slik at jeg slipper å begynne å lete etter en ny jobb, men vi har ingen garantier, sier Sandvær.

Kundene forsvinner

Området rundt KBS har lenge vært preget av gravingsarbeid, og kundene har begynt å falle fra.

- Ja, de spør oss om vi fremdeles er oppe. Jeg tror de kvier seg for gravingen. Det merkes godt at det er færre kunder, sier Monika Berdal hos Marit Zoo.