Hopp til innhold

Fra Trøndelag Teater til Hollywood

En hollywoodfilm-elsker får oppfylt en drøm. Kristofer Hivju skal spille i en ny skrekkfilm i regi av Universal Pictures.

Kristofer Hivju, Trøndelag Teater

– Helt rått å være med på hollywoodfilm, sier kristofer

Foto: Øystein Orderud

Ifølge Dagbladet har Universal satt av 220 millioner kroner til prosjektet.

Filmen skal bygge på skrekkfilmklassikeren The Thing. For den unge skuespilleren fra Trøndelag Teater er dette bortimot ubeskrivelig. En ting er å komme i betraktning for en rolle. Det er en meget krevende prosess. En annen ting er selve prosjektet.

– En drøm

For ham er dette stort, for å si det forsiktig.

For det første er Hivju en erklært hollywoodfilm-elsker.

- Ting kunne ikke vært bedre enn å være med selv. Fantastisk, helt rått, sier han til NRK Trøndelag.

For det andre er han fan av filmen The Thing fra 1982 av John Carpenter. En psykologisk triller som virkelig vakte oppsikt. Den er uhyggelig.

Et blodtørstig vesen som er i stand til å framstå som omtrent hva som helst, herjer. Det hele starter i en forskningsstasjon i Antarktis. Dit kommer det halsende en hysterisk nordmann som jager en hund, eller er det en hund, egentlig?

Så bryter helvete løs.

Norske forskere

Den nye filmen skal ta for seg hva som skjedde før den opprinnelige filmen. Hva de norske forskerne har vært igjennom.

For å få til det har Hollywood hentet inn en del norske menn. Dennis Storhøi, Trond Espen Seim, Jørgen Langhelle, Stig Henrik Hoff, Gunnar Røise, Jo Adrian Haavind og Kristofer Hivju. Sistnevnte var ikke med på prøvefilming i Oslo, men laget sin egen audition. Han fikk utdelt noen scener og så skulle de framføres på nettet. En seanse som har kommet velberget gjennom mange silinger med hell.

Gedigent prosjekt

Dette er det største filmprosjektet Hivju og mange av de andre har vært med på. Hverken mer eller mindre. Hivju har tidligere hatt en rolle i filmen Rovdyr og vært med i flere kortfilmer, noen av dem har han laget og finansiert selv.

Nå skal han delta i en film som mange håper skal sikre økonomien til Universal Pictures. Den har ikke vært overveldende i de siste prosjektene.

Til daglig er Hivju en skattet skuespiller på Trøndelag Teater.

Han har også vært vurdert, og kom langt opp på lista blant de beste til en rolle i True blood. Det har trolig vært forbindelsen inn til den nye filmen.

Henger høyt

I tre måneder skal han og etter hvert familien holde til i Toronto i Canada. Forventningene er skyhøye.

- Magen oppleves som den er full av champagne og østers, sier han.
Hivju skal spille dokumentaristen i forskerteamet som skal inn til den norske forskningsstasjonen der mye trolig har skjedd før vesenet dukker opp i The ting.

- Og hvordan ender den nye filmen??

- No comments. Vi er et forskningsteam som er stasjonert i Arktis og der skjer det ting, sier Hivju.