Hopp til innhold

- Jeg fikk frysninger på oppløpet

Marit Bjørgen i lykkerus etter sitt andre OL-gull i Vancouver.

Marit Bjørgen

GULL NR. 2: Marit Bjørgen er i storform og var med i teten hele tiden på kvinnenes 15-kilometeren med skibytte.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Etter seieren på 15-kilometeren med skibytte fredag ble Marit Bjørgen den første utøveren i Vancouver-OL med to gull og én bronse. Det gjør henne til OL-dronning.

Resultater 15km m/skibytte, kvinner

- Det har ikke gått opp for meg ennå at jeg har to OL-gull, jeg må nok vente til jeg kommer hjem for at jeg skal forstå det helt, sier Bjørgen til NRK.

- Dette er så vanvittig stort. Jeg fikk frysninger på oppløpet.

LES: - Marit tar tre OL-medaljer til

LES: Gråt litt før hun vant

LES: - Nå kan jeg senke skuldrene

Marit Bjørgen var så overlegen at hun kunne vinke til publikum og snu seg å se Anna Haag, Kowalczyk og Størmer Steira kjempe om de to nest beste medaljene.

Gullet kunne ingen ta fra henne.

Medaljeoversikt

Video: Her tar Bjørgen sitt 2. OL-gull!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fryktet sykdom

- Jeg hadde utolig gode ski og ble ikke sliten etter skibyttet halvveis, dessuten fikk jeg god hjelp av Kristin da hun satte opp tempoet på sisterunden, sier den dobbelte gullvinneren.

Men da Bjørgen våknet fredag var hun bekymret.

- Jeg var sliten tidligere i dag og trodde jeg hadde blitt småsyk, men bestemte meg for å ikke tenke på det. Likevel var jeg nervøs før start.

Ut på den siste runden av fredagens øvelse økte Kristin Størmer Steira tempoet og det dannet seg en tetgruppe på fire stykker: Bjørgen, Størmer Steira, svenske Anna Haag og polske Justyna Kowalczyk.

Bjørgen rykket i den siste ordentlige bakken før mål og vant med 8,9 sekunder foran svenske Anna Haag som tok sølvet.

- Jeg hadde faktisk ingen plan om hvordan jeg skulle rykke, røper Bjørgen.

Grunnlaget

Selv om hun ikke hadde planlagt å rykke akkurat i den bakken, har hun i mange måneder sett seg ut fredag 19. februar 2010, og planlagt ned til den minste detalj hvordan gullet skulle vinnes på 15-kilometer med skibytte i Whistler Olympic Park.

- Vi la en plan om snuoperasjon i våres der vi blant annet bestemte hvilke løp jeg skulle gå før OL for å prikke inn formen. Det er gjort en stor jobb, og følelsen av å ha truffet med formen er utrolig deilig, sier Norges eneste kvinnelige langrennsløper med to individuelle OL-gull.

Jenta fra Rognes IL sto blant annet over Tour de Ski i jula som Justyna Kowalczyk vant. En avgjørelse som foreløpig har gitt henne to OL-gull og én OL-bronse, og fortsatt er det tre OL-øvelser igjen for langrennskvinnene.

Den evige nr. 4

Hele det norske langrennsmiljøet unner Marit Bjørgen OL-suksessen etter flere års motgang i mesterskap. Det samme miljøet unner Kristin Størmer Steira, som har tre tidligere 4. plasser i OL, en olympisk medalje.

Fredag hadde Tana-jenta en gyllen mulighet til å ta sin første olympiske medalje. Hun lå en snau halv meter foran Kowalczyk midtveis på oppløpet i kampen om bronsen, men den polske jenta timet målgangen best og kastet fram foten på akkurat riktig tid.

Dermed ble det nok en 4. plass på Størmer Steira. Ekstra vondt var det at den norske jenta først fikk beskjed om at hun hadde kapret bronsen, for så å se at resultatet ble endret på storskjermen sekunder etter.

- Jeg så opp på storskjermen og ble veldig, veldig glad. Men så endret de det, sa en tydelig skuffet Kristin Størmer Steira til NRK etter løpet.

LES: Fortvilet Steira jublet for tidlig

Lykkelig Johaug

Therese Johaug tok en meget sterk 6. plass etter en tung start på sesongen.

- Det er utrolig moro å finne formen til OL. Jeg har vært hjemme i Dalsbygda og trent, og gledet meg veldig til å gå, sier Johaug.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Marit Bjørgen

DUELL: Vår egen Marit Bjørgen var suveren mot svenskene på 15-kilometeren med skibytte.

Skulderen ut av ledd

Vibeke Skofteruds OL-løp ble dessverre en trist opplevelse. Hun falt i starten av løpet , knakk staven og slo skulderen ut av ledd. Dermed måtte hun bryte før løpet hadde kommet skikkelig i gang.

Norge trenger en frisk Skofterud med tanke på stafetten senere i OL.

Sølvmedaljevinneren fra 10-kilometeren på mandag, estiske Kristina Smigun, brøt også rennet, trolig på grunn av dårlig dagsform.

Tar Bjørgen flere OL-gull? Si DIN MENING HER!

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal