Hopp til innhold

Frp-politiker anmeldt av mottaksleder

Lederen ved flyktningemottaket i Hemne har anmeldt en lokal Fremskrittspartipolitiker fra Skaun for rasistiske uttalelser.

– Jeg er rystet over at en folkevalgt person i et kommunalt utvalg som er representerer sine velgere kan uttrykke seg slik. Det er helt ufattelig, sier Morten Myking, leder for Jarlen Mottak i Hemne til avisa Sør-Trøndelag.

Ifølge avisa skal Ole Elling Aarvik (Frp) ha uttalte; de som kommer til landet er utspekulerte kjeltringer, i tillegg skal han ha brukt uttrykk som «svartinger» og «de tar over alt».

Uttalelsene skal ha kommet da hovedutvalget for helse, oppvekst og kultur i Skaun skulle behandle saken om bosetting av flyktninger denne uka. Aarvik (Frp) den eneste som stemte imot.

– Rasistiske uttalelser

Myking sier til avisa Sør-Trøndelag at han oppfatter uttalelsene til kommunepolitiker Aarvik som rasistiske.

– Det som er ille er at han er folkevalgt. Han har fått et tillitsverv og sitter i oppvekstutvalget og legger premissene for hvordan barn skal ha det i oppveksten. Han skal være en foregangsfigur på holdninger. Det er skremmende, sier Myking til avisa Sør-Trøndelag.

– Ikke rasehater

Aarvik selv mener han ikke er rasistisk, men at reglene her i landet ikke stemmer overens med hans meninger.

– Jeg er overhode ikke rasehater i utgangspunktet. Men reglene og lovene er her helt crazy. Det er helt imot det jeg mener, sier Aarvik til avisa Sør-Trøndelag.

– Ber om unnskyldning

Anita Gilde, leder for Skaun Frp, ber om unnskyldning for uttalelsene som Ole Elling Aarvik har kommet med, men hun vil fortsatt ikke si om de får konsekvenser for hans forhold til partiet.

– Hvis han er frustrert over den generelle innvandringspolitikken, må han ta det opp i andre fora. Hvis han skal uttale seg som Frp-er, må han forholde seg til det vi mener, sier Gilde til avisa Sør-Trøndelag. .

Både fylkes og lokallaget til Frp tar avstand fra uttalelsene.

Anmeldt

Myking anmelder nå Aarvik for det han mener er rasistiske og skremmende uttalelser.

– Vi snakker om en person i et betrodd kommunalt tillitsverv, sier Myking, som i går overleverte anmeldelsen til politiet i Hemne.

Han mener Aarvik ikke kan gå ustraffet hen etter slike uttalelser.

– Jeg anmelder ham etter straffelovens paragraf 135a der den som framsetter en diskriminerende eller hatefull ytring, kan straffes med bøter eller fengsel inntil tre år, sier Myking til avisa Sør-Trøndelag. .