Hopp til innhold

Stormet opp Storsylen

Over 200 hadde meldt seg på da Storsylen Opp ble arrangert for første gang

Storsylen Opp

Over 200 hadde meldt seg på den første utgaven av Storsylen Opp

Foto: Mari Aas

Det er beskrevet som Trøndelags råeste motbakkeløp. Fra Nedalshytta og opp til Storsylen på 1762 m.o.h. Løpet har en stigning på tusen høydemeter fordelt på 11 beinharde kilometer.

- Det var Niklas Dyrhaug som kom på ideen å arrangere løpet. Og responsen har vært overveldende. Vi har hatt over 200 deltagere som har deltatt lørdag, sier Mari Aas fra arrangørkomiteen.

Aktive skiløpere som Petter Northug, Eldar Rønning og Magnus Moan stilte i konkurranseklassen. Men det var Chris Jespersen som seigest i låra og kom først til toppen. Han brukte imponerende 1 time og 11 minutter opp den bratte løypa. Med en sekk på minst 2,5kg på ryggen.

Håper på tradisjon

- Vi er kjempefornøyde med at så mange profilerte skiløpere stilte til start. Det gjorde at flere tok turen for å heie på de som sprang, sier Aas.

Men løpet var ikke bare for de som trener godt over snittet. Trimklassen kunne skilte med like mange deltagere som konkurranseklassen.

- Dette har absolutt vært en suksess. Folk snakker allerede om at de håper det blir igjen til neste år. Og vi kommer nok til å satse på at dette blir en årlig begivenhet, avslutter Aas.

Resultater for konkurranseklassen:

1 plass: Chris Jespersen – Skogjn
2 plass: Kristian Rennemo – Team Trøndelag
3 plass: Ola Berger – Svorkmo Bergknastlivarlaug
4 plass: Niklas Dyrhaug - Team Trøndelag
7 plass: Eldar Rønning - Skogn IL
8 plass: Petter Northug - Mosvil IL
26 plass: Magnus Moan - Byåsen IL

Storsylen

Storsylen er Sør-Norges høyeste grensefjell med sine 1762 m.o.h.

Foto: Sissel Nygaard