Hopp til innhold

Dugnad ga butikk

En skikkelig dugnadsinnsats på Verrastranda har gitt 200 beboere butikken tilbake, etter at Coop la ned for to år siden

Butikkåpning på Verrastranda
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Med alt som hører til ble den nye butikken i Verrastranda åpnet torsdag. Det var taler, hornmusikk og festivitas under åpninga av den nye nærbutikken som og rommer kafé og bruktutsalg.

Se video: Nærbutikk mot strømmen

Stor fest

Drillpiker og korpsmusikk ble som så ofte ellers, symbolet på en hendelse som høyna hverdagen på Verrastranda. Og mange hadde møtt opp for å oppleve åpninga av den nye butikken. Nærbutikk, for 200 mennesker. Ordfører i Verran, Frank Christiansen, hadde kjedet rundt halsen. Han synes å være optimist på vegne av butikken og flerbrukshuset.

- Det har vært et sterkt og lang tids ønske fra lokalbefolkningen, både med butikk og et treffsted, sier Christiansen.

Statssekretær klippet snora

Janne Sjelmo Nordås, statssekretær i kommunal og regionaldepartementet

Janne Sjelmo Nordås, statssekretær i kommunal og regionaldepartementet

Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Statssekretær i kommunal og regionaldepartementet, Janne Sjelmo Nordås var innbudt til å åpne butikkhuset. Og under sol og skyer, i vind og stille med noen få regndråper i håret kom taler på løpende bånd, med et betydelig antall tilskuere til det hele.

- Når jeg kom kjørende hit og så dere alle samlet her så ga det meg et tydelig bilde på hva en butikk betyr for ei bygd, sa Sjelmo Nordås før hun gratulerte.

Ny butikk på Verrastranda
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Så ble snora klippet og folk bega seg inn i gemakkene. Hylle på hylle med ennå urørte varer, og kaffe og bløtkake lenger inn, i det like nye kafélokalet - og kaffedrikkerne ble etter hvert til butikk-kunder.