Grisene til Jørgen Baumfelder er ikke som andre griser, for fôret de får gjør dem helt unike i norske grisefjøs. Nå får grisene sopp som de er veldig glade i. Sporer og stilker forsvinner.
- Sopp er jo et fôr som griser som går fritt ute leter etter og er svært glade i, sier Baumfelder.
Se video:
Rester etter sopp-produksjon
Fôret er restene etter den eksklusive soppen kongeøsters som Baumfelder også produserer. Kanskje det er derfor kongen og dronningen nettopp har fått levert et par feite soppgriser fra dette fjøset? - Kjøkkensjefen på slottet ringte, hun hadde hørt om produksjonen og bestilte to griser, sier Baumfelder.
Mange vil ha
Ideen ble unnfanget på Stiklestad nasjonale kultursenter sammen med kjøkkensjefen, for der satser de på kortreist gårdsmat fra området. Og etter at den ville ideen ble til virkelighet, har ryktet om eksklusive soppgriser spredt seg som ild i tørt gress hos kjøkkensjefer i Trondheimsområdet.
Det er mange som vil ha soppen og soppgrisen, men nye kunder må foreløpig vente.