Hopp til innhold

Til kongens bord

Denne grisen er ikke som andre griser

Gris som fores med sopp
Foto: Silje Kolaas / NRK

Grisene til Jørgen Baumfelder er ikke som andre griser, for fôret de får gjør dem helt unike i norske grisefjøs. Nå får grisene sopp som de er veldig glade i. Sporer og stilker forsvinner.

Jørgen Baumfelder forer grisene sine med rester etter sopproduksjon

Jørgen Baumfelder forer grisene sine med rester etter sopproduksjon

Foto: Silje Kolaas / NRK

- Sopp er jo et fôr som griser som går fritt ute leter etter og er svært glade i, sier Baumfelder.

Se video: Gris til kongens bord

Rester etter sopp-produksjon

Fôret er restene etter den eksklusive soppen kongeøsters som Baumfelder også produserer. Kanskje det er derfor kongen og dronningen nettopp har fått levert et par feite soppgriser fra dette fjøset? - Kjøkkensjefen på slottet ringte, hun hadde hørt om produksjonen og bestilte to griser, sier Baumfelder.

Grisebonden produserer den eksklusive soppen kongeøsters

Grisebonden produserer den eksklusive soppen kongeøsters

Foto: Silje Kolaas / NRK

Mange vil ha

Ideen ble unnfanget på Stiklestad nasjonale kultursenter sammen med kjøkkensjefen, for der satser de på kortreist gårdsmat fra området. Og etter at den ville ideen ble til virkelighet, har ryktet om eksklusive soppgriser spredt seg som ild i tørt gress hos kjøkkensjefer i Trondheimsområdet.

Det er mange som vil ha soppen og soppgrisen, men nye kunder må foreløpig vente.

Soppgrisen fra Verdal brukes på eksklusive kjøkken

Soppgrisen fra Verdal brukes i flere eksklusive kjøkken

Foto: Silje Kolaas / NRK