Hopp til innhold

Skolemillioner dekker underskudd

Øremerkede penger til skoleklasser blir brukt til å dekke underskudd i Trondheim kommune.

Klasserom
Foto: Christophe LEFEBVRE / PHOTOPQR/LA VOIX DU NORD

Utdanningsforbundet reagerer på at øremerkede penger ikke når fram til 1.-4. klassene i Trondheim, men blir brukt til å dekke underskudd i kommunen.

- Rammer de svakeste elevene

Agnete Amundson er nestleder i Utdanningsforbundet i Trondheim liker ikke det som skjer. Hun ser at 33 millioner kroner som byen har fått til ekstra bemanning på 1.-4. klassetrinn forsvinner for å dekke noe helt annet, nemlig byens underskudd. Slik får barna svi for noe de ikke er skyld i.

- Dette er svært beklagelig. Ikke minst for de svakeste som rammes hardest. De som har krav på spesialundervisning og tilpasset opplæring får ikke dette etter intensjonene, sier Amundsen.

Problematisk

Reaksjonen kommer ikke uventet på kommunaldirektør for undervisning, Jorid Midtlyng. Hun vet at bruken bryter med intensjonen for tildelingen, men siden pengene ikke er fulgt av en klar norm eller lov, så tar kommunen pengene.

- Det er ikke regulert i detalj hvordan vi skal gjøre det og hvor mye penger vi skal bruke. Vi prøver å oppfylle lovens plikt på en best mulig måte innenfor de rammene vi har. Som i andre kommuner skifte rammene også hos oss, og akkurat nå er vi nødt til å redusere de noe, sier Midtlyng til NRK.