Hopp til innhold

Rekordmange vil bli trainee

Innherred Trainee har i år mottatt rekordmange søknader. Over 170 personer har søkt på mellom fem og sju utlyste traineestillinger.

- Årsaken er vel at folk begynner å bli kjent med ordningen og at de har tenkt på å søke siden de var 1. års studenter, sier daglig leder i Intro Innherred, Anne Peggy Schiefloe.

Intro Inherred lyser hvert år ut mellom 5 og 7 stillinger som trainee. Traineeperioden strekker seg over to år, hvor den enkelte skal jobbe i tre ulike bedrifter, det vil si omtrent 8 måneder i hver bedrift.

I år er det ekstra stor kamp beinet. Intro Innherred har mottatt 171 søknader, og de 171 skal i første omgang kuttes ned til 25 personer som får møte til intervju 11. mars. Schiefloe sier at de vet hva de skal se etter for å korte ned på antallet.

Talentjakt

- Vi ser etter talenter. Bedriftene som er med i ordningen vet at de som blir plukket ut har utdannelsen i orden, så det er talentene vi er på jakt etter.

Aker Verdal AS er en av 24 medlemsbedrifter til Intro Innherred. Harald Myrland, personalsjef i Aker Verdal, tror at riktig markedsføring er grunnen til den økte pågangen.

- Jeg synes Traineeforeningen har gjort en god jobb med å markedsføre ordningen på de riktige stedene og de riktige mtøestedene for studentene.