Hopp til innhold

- Skinndemokrati i Stjørdal

Lokalavis klager kommunen inn for Sivilombudsmannen, mener beslutninger tas i lukkede møter.

Stjørdalens Blad
Foto: Juliet Landrø / NRK

Stjørdalens Blad klaget Stjørdal Kommune inn for Sivilombudsmannen fordi avisa mener det er alt for mange lukkede møter blant politikerne i kommunen.

Ble nekta adgang

Journalist Jan Erik Sundøy sier alle viktige beslutninger i kommunen tas i lukkede rom.

- Flertallet i kommunestyret flytter de réelle politiske diskursjonene inn bak stengte dører og sitter der i hemmelighet og avgjør viktige saker uten at hverken presse eller befolkninga i Stjørdal får innsyn i, og får overblikk over hva som egentlig skjer i de lukkede rommene.

Journalist Jan Erik Sundøy i Stjørdalens Blad har flere ganger bedt om å få være tilstede under gruppemøtene til flertallspartiene i kommunestyre og formannskap i Stjørdal, men sier han er blitt nekta adgang.

Sundøy mener det er her den réelle politiske debatten finner sted.

- Det fører til at vi får en form for skinndemokrati fordi alt er avgjort på forhånd fordi uten at noen har hatt mulighet til å følge den diskursjonen fordi den er avgjort i lukkede rom.

Avviser beskyldningene

Men ordfører Johan Arnt Elverum fra Senterpartiet avviser anklagene og sier praksisen med lukkede gruppemøter er vanlig i kommune-Norge.

- De fleste kommuner har en slik ordning ved at de enkelte ganger i spesielle tilfeller har såkalte gruppemøter, men når det er sagt så syns jeg forsåvidt det er fint at vi kan få en avklaring på dette, på hva som er lovlig og ikke lovlig, sier Elverum.