Hopp til innhold

50 må gå i Skanska

25 ansatte er oppsagt og like mange er permittert i Skanska Midt-Norge.

Skanska
Foto: Svein Sundsdal / NRK

For noen gjelder dette allerede fra i dag, sier regiondirektør i Skanska Midt-Norge, Odd Arve Fuglem.

Odd Arve Fuglem
Foto: NRK

- Vi har evaluert hvordan vi tror aktiviteten blir i 2009, vi ser for oss at vi blir nødt til å nedbemanne med omkring 50 personer på fagarbeidersida, sier Fuglem.

Nedbemanninga kommer til å ramme hardest blant snekkere, tømrere og også blant betongarbeiderne.

Full stopp i bygging av blokkleiligheter er årsaken til at Skanska nå kvitter seg med hele 20 prosent av staben i Midt-Norge.

Dramatisk

Hovedtillitsvalgt Bjørn Morten Helgesen sier dette er svært dramatisk for de som blir rammet.

- Vi har en litt ekkel stemning på byggeplassene, sier Bjørn Morten Helgesen.

For den hovedtillitsvalgte har det vært tunge uker, å plukke kolleger fra lista og vite at de nå blir uten arbeid har ikke vært lett.

- Det er en tøff beskjed å få, hvert tilfelle er en skjebne. Jeg har hatt bedre dager på jobben ja, sier Bjørn Morten Helgesen.

Vanskelige tider

Regiondirektør i Skanska Midt-Norge, Odd Arve Fuglem sier dette er dramatisk også for Skanska. De har prøvd å skaffe nye oppdrag men har ikke lyktes.

- Vi har prøvd å overføre mye av omsetninga vår over på næringsbygg men finanskrisa har ikke hjulpet oss noe særlig der heller. Flere av de næringsprosjektetene vi trodde skulle komme utover våren ser ut til å stoppe opp, sier regiondirektør i Skanska Midt-Norge, Odd Arve Fuglem.

Les: 600 har mistet jobben

Skanska er ikke den eneste bedriften som nå redusere. Bare i Trondheim har rundt 600 bygningsarbeidere mistet jobben de siste seks ukene.

- Situasjonen er ganske prekær. Det er stor nedbemanning i de fleste bedrifter innen byggnæringen, sier rådgiver i Fellesforbundet, Jan Tore Martinsen.