Hopp til innhold

Olavsfestdagene reddet

Kreditorene har gitt etter, Olavsfestdagene er reddet fra konkurs

Madrugada-konsert - Olavsfestdagene
Foto: Hans H. Bjørstad

Olavsfestdagene i Trondheim unngår konkurs. I kveld ble det klart at de to siste kreditorene godtar akkord. Siste kreditor som sa ja er Molde Forum som hadde 850.000 kroner utestående.

Se video: Olavsfestdagene reddet fra konkurs

Direktør i Olavsfestdagene, Randi Wenche Haugen.
Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Direktør i Olavsfestdagene, Randi Wenche Haugen, bekrefter at det er blitt en løsning i saken.
- Alt er nå på plass! Det er så jeg nesten ikke tror det er sant, men nå har alle kreditorene sagt ja. Nå gjenstår det bare å få godkjenning fra Kulturdepartementet, sier en lykkelig Haugen.

Leverte lyd- og lysutstyr

At Molde Forum snudde var overraskende etter de siste ukers medieoppslag. Molde Forum leverte lyd- og lysutstyr for 850 000 kroner til festivalen og har ment at deres byrde ble altfor stor i forhold til hva det offentlige var villige til å bidra med.

- Vi så oss nødt til å si ja, men med en svært vond smak i munnen. Vi har derimot ikke frasagt oss retten til å ansvarliggjøre styret hvis det kommer fram graverende ting i den varslede revisjonsrapporten, sier styreleder Torgeir Dahl i Molde Forum til Adresseavisen

Har ettergitt 75 % av gjelda

Olavsfestdagene hadde et underskudd på 6,8 millioner kroner. Når kreditorene nå har gått med på frivillig akkord vil det si at hverkreditor ettergir 75 prosent av gjelda.

- Jeg er utrolig glad og takknemlig, sier direktøren. Hun sier det har vært mange tøffe måneder med hardt arbeid og mye bekymring. - Særlig de siste ukene har vært tøffe, sier Randi Wenche Haugen.

Historisk marked
Foto: Kristin Agerlie / NRK