Hopp til innhold

2 år og 2 måneder for parykksmugleren

Den 32 år gamle kvinnen forsøkte å smugle vel en kilo kokain.

Parykk
Foto: Picasa 2.7

Det var søndag 15. juni i år kvinnen kom fra Belgia via Danmark til Værnes mer 1003 gram kokain. Narkotikaen var skjult i en parykk som var festet til hodet hennes.

Syk slektning i hjemlandet

Kvinnen som er bosatt i London sitter for tiden varetekstfengslet i Trondheim. Hun har forklart at hun tok oppdraget med å frakte narkotikaen til Norge for å skaffe penger til en syk slektning i hjemlandet Nigeria. Oppdraget fikk hun av en kontakt i Nederland.

Var kurér

Retten mener at hun har hatt rollen som kurer. Etter at hun ble avslørt har hun samarbeidet med politiet ved blant annet å oppgi navn på oppdragsgiveren, og retten ga henne derfor en strafferabatt på 20 % av tre år.

Angrer

Retten har merket seg at kvinnen befant seg i en presset situasjon både sosialt og økonomisk på grunn av sterkt press fra familien i Nigeria, og har også lagt vekt på at hun helt fra hun ble pågrepet har gitt uttrykk for anger over innførselen av narkotikaen.

Ifølge domspapirene har retten etter en samlet vurdering kommet til at straffen passende skal settes til fengsel i to år og to måneder. Dommen er enstemmig.