Hopp til innhold

Ap og SV fosser fram

Arbeiderpartiet og SV har økt oppslutningen siden valget i høst. Ap har nå 46,5% viser ny måling fra Sentio.

Rita Ottervik
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Det rødgrønne flertallet i Trondheim ville fått 53 mandater i bystyret om det var valg nå. Det er en framgang på sju mandater siden valget.

I den første lokale partimålingen i Trondheim siden kommunevalget sist høst går Arbeiderpartiet frem 2,6 prosent fra 43,9 til 46,5 prosent. Målingen er utført av Sentio AS for Byavisa.

- Dette er et klart bevis på at velgerne setter pris på et tydelig Arbeiderparti fast plantet på venstresida, og det rødgrønne styret, sier Rune Olsø, leder i Trondheim Ap.

Også SV gjør et stort byks frem, og går fra 8,2 til 12,4 prosent.

Sp på stedet hvil

Sp holder stand, mens Miljøpartiet mister ett mandat. Samlet går det rødgrønne styret, med ordfører Rita Ottervik i spissen, fram fra 46 til 53 mandater i Bystyret.

- Dette viser at det er viktigere enn noen gang å kjempe for fellesskapet, for å sette barna og de eldre i byen vår foran skatteletter. 46,5 prosent oppslutning er selvsagt en vitanmininnsprøytning. Samtidig vet vi at målinger går opp og ned, og forventer at dette vil svinge i tiden fremover, sierOlsø.

Fall for Høyre

Høyresiden går kraftig tilbake på målingen. Høyre går fra 15 til 12,7 prosent.

Det er dermed langt opp til Høyres glanstid i byen under Marvin Wiseths og Anne Kathrine Slungårds regjeringstid. Den gang hadde Høyre en oppslutning på omlag 40 prosent.

Også Frp tilbake

Fremskrittspartiet får en liten tilbakegang og ender på 14,1 prosent. Partiet er likevel det største opposisjonspartiet i Trondheim.