Hopp til innhold

- Mye prat, lite handling

Pilegrimsatsning får kritikk fra veteran. Prosjektleder Per Kvistad Uddu mener den er ufortjent.

Nidarosdomen
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Kirke- og kulturdepartementets satsning på pilegrimsaktiviteten får kritikk. Pilegrimsveteran Eivind Luthen forteller til avisa Vårt Land at han ikke ønsker at byråkrater tar over ansvaret for pilgrimene.

Per Kvistad Uddu
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Prosjektleder Per Kvistad Uddu tilbakeviser kritikken.

- Ingen grunn til bekymring for at vi skal lage noe stort byråkrati rundt pilegrimsatsningen. Vi skal ha god kontakt med lokalmiljøene i denne saken.

Haster å oppgradere leden

Luthen begrunner kritikken sin med at det lenge har vært mye prat om å merke pilgrimsleden fra Oslo til Trondheim bedre, men at ingenting har skjedd.

- Det har han rett i. Det har vært mange ord og lite har skjedd, men vårt prosjekt har jo nettopp startet. Vi skal legge en plan i samarbeid med pilegrimsmiljøene i Norge. Så får vi håpe at det vi bidrar med blir mer matnyttig og handlekraftig.

Skal gå flere vandringer i sommer

I sommer skal Uddu og resten av ledelsen ut på pilegrimsvandring, for han kan ikke annet enn å si seg enig i Luthen når han sier at man selv må ha vært pilegrim for å forstå hva det dreier seg om.

- Det har vi tenkt til å gjøre noe med. Vi skal gå flere turer i løpet av året, fordi det er absolutt en svakhet at vi ikke har større erfaring der.