Hopp til innhold

Har bygd hurtigrutevinkebalkong

I går kveld var det i Osen høytidelig åpning av en noe original innretning. En hurtigrutevinkebalkong er det siste på den trønderske turistfronten.

Hurtigrutevinkebalkong
Foto: Vigdis Vågø

Klubben Gærne Damer har funnet en ny måte å tiltrekke turister og skape blest om Osen. De har nemlig bygd en hurtigrutevinkebalkong, som de kan stå på og vinke fra når hurtigruta går forbi.

Osen er ei stille og fredelig bygd helt ute i havgapet i Trøndelag. Storslagen natur, gamle fiskevær og noen rådyr er det som har møtt folk som har tatt turen ut til bygda. Inntill i går. Nå har noen, bokstavelig talt gærne damer, snekret sammen det siste på turistfronten i Trøndelag.

- Bakgrunnen er at det ikke skjer så mye i Osen. Når Hurtigruta passerer så syns vi at folk skla vite hvor de er, sier Hilde Melhus i klubben Gærne Damer.

Se video: Hurtigrutevinkebalkong

- Og da måtte vi jo ha en hurtigrutebalkong. Så måtte vi snekre den, og det skal stå Osen med store bokstaver på den, sier Melhus.

- Er det for å få sjømenn på Hurtigruta til å slå seg ned i Osen?

- Det hadde vært kjempepositivt da. Alle som vil flytte til Osen er hjertelig velkomne, sier Eli Normeland, som også er med i klubben Gærne Damer.

Øving gjør vinkemester

Det må øves før den høytidelige åpninga skjer når Hurtigruta passerer senere på kvelden. Derfor var osningen, store som små, møtt opp for å finne best mulig vink tirsdag formiddag.

Med sang, jubel, flagg, og ikke minst en ny hurtigrutevinkebalkong, møtte osningen Hurtigruta tirsdag kveld i halv sju-tida. Og ordfører Jørn Normeland sto klar med saks og klippa den røde snora på den nye innretningen på kaia.

Hurtigrutevinkebalkong
Foto: privat