Hopp til innhold

- Må få erstatning

Advokat Per Danielsen kjemper for at familien Hammern skal få skikkelig oppreisning og erstatning etter traumene Bjugn-saken har påført dem.

Per Danielsen
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

I dag møtes Ulf Hammern og hans tidligere forsvarer Christian Wiig i forliksrådet. Advokat Per Danilsen krever at Hammern og hans familie for millionerstatning på grunn av feil Wiig skal ha gjort.

Feilene Wiig har gjort, i følge Hammern, har bidratt til at familien ikke har fått skikkelig oppreisning og erstatning etter frikjennelsen i Bjugn-saken.

- Familien Hammern er mer eller mindre blitt knust av de krigslignende traumatiske forholda de har vært igjennom. Så det sier seg selv at familien burde få et lite plaster på såret i form av erstatning, sier Per Danielsen, advokat til Ulf Hammern.

Advokat Per Danielsen har store forventinger til dagens møte. Ulf Hammern, hans kone og deres eldste sønn vil også være med.

Føler seg ikke renvasket

Over 13 år er gått siden Ulf Hammern ble frikjent for overgrep mot ti jenter i barnehagen han jobbet i. Men ennå har han ikke fått den erstatningen han mener å ha krav på.

- I forhold til det vi har vært utsatt for så synes jeg ikke det. Når statsadvokaten går ut og sier at selv om jeg ble frikjent så kan det hende jeg fortsatt har gjort det jeg ble beskyldt for. Derfor føler jeg meg fortsatt ikke renvasket. Jeg synes det er betenkelig at vi må bruke livene våre for å få noe vi har krav på, sier Ulf Hammern til NRK Trøndelag.

Familiens advokat Per Danielsen mener mye av årsaken til at de ikke har fått det de har krav på er feil begått av Christian Wiig. Derfor har de rettet erstatning krav mot ham.

- Her burde familien Hammern fått erstatning og oppreisning. Og det er alle advokaters plikt å ta vare på sin klients interesser og fremsette de krav som man må ha i en slik sak dette var, sier Danielsen.

De krever nå Wiig for et millionbeløp som erstatning til ekteparet Hammern. For barna er det snakk om et mindre oppreisningsbeløp.

Alle advokater er forsikret mot erstatningssøksmål og Christian Wiig må kun ut med en egenandel på 50 000 kroner uansett.

Kan ende i retten

Danielsen sier at de forventer at Christian Wiig kommer med et tilbud, men han vil ikke si hvor høyt tilbudet må være for at de skal godta det.

- Om vi ikke godtar tilbudet vil Wiig bli stevnet og saken vil havne i Trondheim tingrett.