Hopp til innhold

Turnerer for autisme

Fallskjermhopp er ingen hindring for TNT-vokalist Tony Mills når han legger ut på turné for autisme-saken.

Tony Mills og Siv-Anita Strickert
Foto: MMS-foto: Nils Åge Nonstad / NRK

TNT-vokalistens er klar med soloplate, og inntektene går til å støtte opp om arbeidet rundt autisme. Det gjør også inntektene fra turneen han legger ut på om en måned.

Tony Mills har venner og kjente som jobber med autistiske barn og kjenner derfor godt til utfordringene. Han synes ikke det er nok oppmerksomhet rundt saken.

Hopper i fallskjerm

- Takket være TNT har jeg nå en mulighet til å sette fokus på det. Det trengs penger, og jeg håper jeg kan bidra på min måte gjennom musikken, sier Tony Mills til NRK.

Og han går ikke av banen for å ta i bruk sterke virkemidler. Han planlegger like godt å hoppe i fallskjerm for saken.

- Det er bare å lukke øynene og hoppe! Det blir et fantastisk stunt som skal gjennomføres i løpet av turneen, forteller en engasjert Tony Mills.

Til kamp mot kommunen

Siv-Anita Strickert er en annen trøndersk artist som har engasjert seg sterkt i autisme. Hun skal også ut på turné i samme ærend, men for henne handler det om mer enn å samle inn penger. Sønnen er autist.

- Han er ferdig på skolen nå, men hele skolegangen har han fått på Åsveien skole i Trondheim.

Hun er rystet over at Trondheim kommune skal flytte elevene fra Åsveien til Tonstad skole.

- Politikerne må skjønne at autister trenger en skikkelig og forutsigbar hverdag. På Tonstad vil ikke elevene få et like skjermet opplegg, noe som vil gjøre det vanskelig å fungere godt. Autister er helt avhengig av å bli skjermet, sier Siv-Anita Strickert.

Håper på økt aktivitet

De to artistene legger altså snart ut på hver sin turné, men har også planer om en duett.

- Det er kanskje vanskelig å tro, all den tid vi har svært forskjellige musikalske uttrykk, men vi har lyst til å framføre en ballade sammen, sier Strickert.

- At to artister på hver sin måte setter fokus på autisme betyr svært mye for oss, sier prosjektleder Kurt Urshals i Autismeforeningen i Nord-Trøndelag

Han håper det kommer inn mye penger.

- Pengene vil vi bruke på ulike arrangement for medlemmene våre.

Første konsert på Tony Mills' turne er i Steinkjer 7. april. Dagen etter er det konsert i Trondheim.