Hopp til innhold

Fanget i et bananstativ

Nynorskrockerne An10 Boyband fikk 50.000 kroner i stipend fra Noregs Mållag. Nå kommer albumet.

An10 Boyband

Verdals- og snåsabandet An10 Boyband kommer med nytt album 29. februar.

Foto: unknown

Den 29. februar kommer albumet "Soga om Bananstativet del II: Eit Bananstativ til Besvær?". Albumet er en del av et helhetlig konsept og tar opp tråden fra EPen "Soga om Bananstativet del I: Meininga Med Livet".

Allerede nå kan du høre de første smakebitene fra albumet på NRK Urørt.

Hør "Fange i eit Bananstativ" på NRK Urørt: Fange i eit Bananstativ

50.000 i støtte

Black korpsmetalbandet fra Verdal og Snåsa, har jobbet i over et år med den nye platen. Låtskriver og gitarist Pål Rees forteller at de har lagt ned mye ressurser i albumet, som inneholder 11 låter med tekster på nynorsk.

- Vi fikk 50.000 kroner i stipend fra Noregs Mållag for å fremme nynorsk kultur. Uten støtten fra dem hadde platen aldri blitt en realitet. Men vi har lagt ned mye penger utover det også.

Platen er innspilt og mikset i Lydhagen Studio i Verdal, som tidligere har jobbet med blant annet Hans Rotmo, Alex Rosén og norsktoppfavorittene Sie Gubba, og mastret i Cutting Room i Stockholm.

Samme studio som Rammstein

- Cutting Room er Nordens mest anerkjente på mastring. Rammstein og Dimmu Borgir har blant annet mastret platene sine her, forteller Rees til NRK Trøndelag.

An10 Boyband er kjent for sitt særegne sound med blant annet enn fremtredende saksofon, men er i utgangspunktet et metalband. På platen er de innom stilretninger som pop, rock, country, jazz, industri og vise, selv om alt er forankret i metalen. Blant annet bidrar Julian Aastrup, som nettopp ble hedret med "Arvefølgeprisen" av Arve Tellefsen, med fele på albumet.

- Vi er sju mann i bandet. Alle med forskjellige idéer. Resultatet av det er at musikken drar i mange forskjellige retninger. Likevel håper vi at vi har klart og samlet alt til en helhet, sier Rees.

Oppløst

I løpet av innspillingen ble bandet oppløst. Men de bestemte seg at platen skulle utgis uansett.

- I august flyttet medlemmene til forskjellige kanter av landet, likevel skulle vi fullføre prosjektet. No matter what, sier Rees.

Bandets forventninger til albumet er først og fremst å gå i balanse økonomisk, og at flere får opp ørene for det nå oppløste bandet.

- Vi håper folk liker det de hører!

Kanskje står bandet foran sitt gjennombrudd, etter sin død. På selveste skuddårsdagen er platen i hvert fall i salg. Den kan kjøpes på diverse utsalgssteder over hele Trøndelag og fra bandets hjemmeside, www.an10boyband.no