Hopp til innhold

Sandberg offentliggjør politinavn

- Å offentliggjøre navn på politifolk som vil bli anmeldt i Fritz Moen-saken kan være i strid med personvernloven, sier leder i Politets Fellesforbund Bjørn Enge.

Bjørn Enge, Politiets Fellesforbund
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

I dag kommer boka til privatetterforsker Tore Sandberg, der han tar et kraftig oppgjør med de involverte i Fritz Moen-saken.

Enge er kritisk til framgangsmåten.  

- Det kan virke som om Sandberg har til hensikt å offentliggjøre navn på tjenestemenn som vil bli anmeldt. Det vil vi reservere oss mot, sier Enge og viser til alminnelig personvernhensyn.

Han legger til at det kan være ulovlig å gjøre det på denne måten.

Navngir to personer

I boka "Overgrepet - Justismordene på Fritz Moen" navngir privatetterforsker Tore Sandberg politifolk, statsadvokater og dommere som han mener fortjener kritikk for håndteringa av Fritz Moen-saken.

Moen sonet til sammen 18 år i fengsel for drapene på studentene Sigrid Heggheim og Torunn Finstad i Trondheim på 1970-tallet. Drap han senere ble frikjent for.

Både etterforskningsleder Magnar Solberg, aktor Olaf Jakhelln og førstestatsadvokat Jan Henrik Dahle sto sentralt i Moen-saken, og alle har tidligere fått kraftig kritikk for måten saken ble behandla på.

- Kan være overtramp

Tore Sandberg har varsla at han i dag offentliggjør navnene på to som blir anmeldt, noe Bjørn Enge mener kan være et overtramp.

- Det kan framstå som om dette er en form for hekseprosess på etterskudd. Jeg setter noen spørsmålstegn ved hvor hensiktsmessig dette er, men vi skal lese boka og kommentere nærmere senere, sier Enge. 

Fritz Moen ble frikjent for Sigrid-drapet
Foto: Heiko Junge / Scanpix