Hopp til innhold

Med plass til alle

I Ørland får alle barna i kommunen plass i én barnehage.

Futura barnehage
Foto: Ståle Yttrehus / NRK

Lørdag ble Futura barnehage på Brekstad i Ørland kommune offisielt åpnet. Mange hadde tatt turen innom for å se en av landets største barnehager.

35 millioner kroner

Og da gjør det ingenting å være en av landets minste kommuner. For en av fordelene er at alle barna får plass i samme barnehage.

- Planleggingen av barnehagen begynte allerede i 2003. Opprinnelig skulle den huse barna på Brekstad, men etter hvert utviklet ideen seg til å bli en barnehage for hele kommunen, sier ordfører Hallgeir Grøntvedt til NRK Trøndelag.

Saken ble gjenstand for politisk uenighet. Både utforming og plassering har de siste årene vært oppe til diskusjon.

- Jeg føler vi har fått et godt og riktig resultat. Kommunen bevilget 35 millioner kroner, og det ble også den endelige prislappen, sier en stolt ordfører.

Full barnehagedekning 

Futura barnehage er bygget etter et system med såkalt basedrift, sier Anne Risvik som er leder i Futura barnehage. Hun er svært fornøyd med sin nye arbeidsplass.

- Politikerne våre fortjener ros for måten de har håndtert dette prosjektet på. Vi har fått fritt spillerom til å komme med innspill og krav, og vi har stort sett fått alt som vi ville ha det, sier hun.

I tillegg til et moderne og tilpasset interiør, disponerer barnehagen et stort og spennende uteområdet, der ungene kan boltre seg i trygge omgivelser.

- Barna ser ut til å stortrives her. De virker mye mer fornøyde og mindre kranglete enn de var før. Vi som jobber her synes det er storartet å gå på jobb, sier Risvik.

133 barn har så langt fått plass i barnehagen. Men det er plass til hele 156. Dermed kan Ørland kommune skilte med full barnehagedekning og vel så det.

- Vi har plass til 23 barn til, og vi kommer til å utlyse ledige plasser. Vi ser gjerne at vi får barn fra Bjugn og andre kommuner også.

Fornøyde barn

Under åpningen lørdag var det flere hundre besøkende, noen fordi de har barn i barnehagen, andre fordi de bare var nysgjerrige.

Både ordfører Hallgeir Grøntvedt og lederen selv, Anne Risvik og de andre ansatte, fikk mye ros av de besøkende.

Og barna, de virket allerede svært så husvarme og ga klart uttrykk for at de var fornøyd med den nye barnehagen sin.

Futura barnehage
Foto: Ståle Yttrehus / NRK