Hopp til innhold

- Det var et monster i garnet

Da Leif Oddvar Strand og barnebarnet Robin Nordheim (15) skulle dra opp breiflabbgarn oppdaget de at de hadde fått noe gigantisk i garnet.

500 kg og 4 meter lang brugde

Leif og barnebarnet Robin var fredag ute og skulle dra opp breiflabbgarn uten for Dolmøya i Sør-Trøndelag. Men i det garnet var på vei opp i båten oppdaget de at breiflabbfangsten ble heller dårlig.

- Vi merket ingenting i begynnelsen, men istedet for breiflabb oppdaget vi at det var en svært troll i garnet. Jeg var fast bestemt på å kutte garnet og slippe dyret uti, men barnebarnet insisterte på at vi dro udyret opp i båten, sier Strand.

Helt ufarlig

Men alle barn kan sove trygt i natt. Det var ikke noe troll de to fiskerne hadde fått på kroken, men ei brugde på 4 meter og 500 kg.

Brugda tilhører haifamilien og er ikke uvanlig langs Trøndelagskysten. Den lever av plankton og er helt ufarlig for mennesker. Haien kan bli opp mot 15 meter lang.

Måtte ha kran

Ettersom barnebarnet var svært ivrig etter å vise fram stor-fangsten til kompiser var det bare å dra brugda opp i båten. Til alt hell var de to utstyrt med en 35-fots båt med vinsj som klarte å trekke fisken om bord.

- Da vi kom på land ble det jo et veldig oppstyr. Det strømmet til med folk som tok bilder og beundret fangsten vår, sier Strand.

Slept til havs

Brugde er i enkelte deler av verden kjent for å bli til god haifinnesuppe. Den er fredet i Norge og kjempefangsten ble slept ut til havs etter at den var foreviget på bilder.

- Vi slepte den ved side nav båten et stykke ut til havs. Så det bli nok ikke noe haifinnsuppe på oss. Men krabbene fikk seg nok et herremåltid i helga, avslutter Strand.