Hopp til innhold

Dataspill på storskjerm

I morgen kan du spille mobilspill mot andre i kinosalen på Nova. Dataspillingen er en del av programmet på filmfestivalen Kosmorama i Trondheim.

Under filmfestivalen Kosmorama kan du spille mobilspill på kinolerretet.
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

 Å spille spill over mobiltelefonen på kinolerret kan bli det neste store. To spill er nå utviklet av studenter ved NTNU ble i dag testet ut på Nova kinosenter i Trondheim, og i morgen presenteres de begge for et Kosmorama-publikummet.

Morten Versvik er datastudent på NTNU og har utviklet spillet Slagmark som i morgen skal presenteres på Kosmorama. I spillet er hver enkelt person en mark som styres fra mobiltelefonen i kinosalen. Deretter spiller alle mot alle på kinolerretet.
- Du styrer spillet fra mobiltelefonen din som du bruker til å styre med. Mobilens ristefunksjon vil også aktiveres når du blir skutt, sier Versvik. 

Masteroppgave

Spillet er en del av masteroppgaven, hvor andre studenter har laget andre deler. Sverre Morka har utviklet den mobilklienten, som gjør det mulig å spille spillet på mobiltelefonen.
- Når du kommer inn i kinosalen må du laste ned et program. Deretter bruker du mobiltelefonens blåtannfunksjon for å kommunisere med spillet, sier Morka.

Og spillets formål er ganske enkelt å drepe motspillerne så mange ganger som mulig.

Knut Eilif Husa fra selskapet Tell U var i dag tilstede for å prøve spillet. Selskapet har samarbeidet med NTNU, og de ønsker også å satse videre på spillet og spillutviklerne.
- Vi synes at dette har vært så bra at vi har ansatt to av studentene, og vi håper nå å kunne fortsette prosjektet, sier Husa som har stor tro på at dataspill på kino blir en slager.