Hopp til innhold

Bare én stemme til Trondheim

Trondheim fikk bare én stemme da idrettsstyret i dag vedtok at Tromsø skal være norsk OL-kandidat i 2018.

Pressekonferanse i dag
Foto: NRK

I første avstemningsrunde fikk Tromsø 6 stemmer, Oslo 5 stemmer og Trondheim 1 stemme.

I andre runde ble det 6-6 mellom Tromsø og Oslo og det var fungerende idrettspresident Odd-Roar Thorsens dobbeltstemme som ble avgjørende for utfallet.

Stemte Trondheim

Mannen som stemte for Trondheim i den første runden, var Geir Kvillum. Han er tidligere president i Norsk Padlerforbund.

- Jeg gikk for Trondheim i første runde i dag fordi jeg mener at av tre veldig gode søknader er det Trondheim som har det største potensialet på sikt, sier Kvillum.

Jeg falt ned på Trondheim etter en tung prosess med meg selv. Valget mitt var basert spesielt på Martinsenrapporten. Trondheim hadde med god margin klart alle kravene som skal til for å komme gjennom IOC sin første runde i forhold til å bli kvalifisert internasjonalt, sier Kvillum.

Går til politikerne

- Det har vært fire elementer som har ligget til grunn for idrettsstyrets avgjørelse: Befaringene som er gjennomført, presentasjonen som de tre byene har gitt idrettsstyret, søknadene og Martinsen-rapporten, sa Odd-Roar Thorsen.

Saken går nå til politikerne. Regjeringa og Stortinget skal ta stilling til om de skal stille seg bak en OL-søknad med en statsgaranti.

Det er først i juli 2011 at IOC avgjør hvilken by som skal være vertskap for de 23. olympiske vinterleker.