Hopp til innhold

Pub-nekt for RBK-supportere

Rosenborg-fansen har kontaktet over tjue utesteder i Bergen før seriefinalen mot Brann. Men ingen vil åpne lokalene for trønderne.

Rosenborgsupporterne jubler
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

- Det virker som at alle puber i Bergen tror at det kun er bergensere som har lyst til å være ute på byen, sier leder i supporterklubben Kjernen, John Inge Korsgat til NRK Trøndelag.

Kjernen har vært i kontakt med over tjue utesteder og svaret er det samme.

- Stort sett at de helst ser at vi ikke dukker opp, sier Korsgat.

Tusen supportere

Kjernen bruker vanligvis å samle et par hundre personer for å lade opp til kamp på bortebane. Til seriefinalen mot Brann søndag 22. oktober er det ventet at rundt tusen ivrige RBK-supportere vil komme på fotball-vorspiel.

- De kunne ihvertfall ha latt oss være på en plass, men vi får bare jobbe videre med å finne et sted vi kan være, sier Kjernen-sjef Korsgat.

Reiselivssjef tar affære

Reiselivsdirektør i Bergen Ole Warberg er overrasket over holdningen til bergenserne.

- Dette høres veldig merkelig ut, det har sikkert gått litt over støvleskaftene i iveren etter å få gull for første gang på mange år, sier Warberg.

Men nå lover han fotballfest, også for trøndere.

- Vi har jo en tradisjon for å lage fest sammen når det kommer gjestende lag og dette bør ikke være noe unntak. Hvis det er noen som ønsker bistand til å få det til er det bare å ta kontakt, her skal det være vertskap og husrom for hvem som helst, sier reiselivsdirektøren.