Hopp til innhold

Kan være i strid med loven

Markedsføringen av nye boliger i Verdal kan være i strid med markedsføringsloven.

Bolig i Vuku

Slik blir en ny bolig i Vuku i Verdal presentert. Forbrukerombudet mener det er villedende markedsføring.

Foto: Salgannonse Boligpartner

Jo Gjedrem

Jo Gjedrem i Forbrukerombudet reagerer på markedsføringen av boliger med Sunnmørsalper i Verdal.

Foto: Forbrukerombudet

Forbrukerombudet reagerer nå på at flere firmaer i regionen har byttet ut fjell med Sunnmørsalper, og byttet ut hus med plen.

– Er ikke lov

– Det er ikke lov, sier fagdirektør i Forbrukerombudet, Jo Gjedrem til NRK.
Nå skal ombudet gå igjennom sakene fra Verdal, og konkluderer de med lovbrudd, må bildene fjernes.

– Loven har et forbud mot villedende markedsføring, og hvis bilde og omtale av boliger gir et feil inntrykk så er det lovstridig, mener Gjedrem.

Også Norgeshus Kjølen og Nydal bygg fjernet hus og la til plen i sin markedsføring av et nytt byggefelt. Det forsvarer daglig leder, Magne Nydal.

– Bare to av 35 bilder

– Det dreier seg om bare to av 35 bilder. De andre bildene viser huset som vi selger. Huset er helt identisk med det som folk kan kjøpe, understreker Nydal.

– Dette er riktig hvis man ser på helheten av markedsføringen, men å fjerne noe fra området er såpass dramatisk at det skal godt gjøres å reparere med de andre bildene. I utgangspunktet høres dette ut som et klart brudd på markedsføringsloven, sier Jo Gjedrem i Forbrukerombudet.

Nå skal Forbrukerombudet gå se nærmere på saken fra Verdal.

– I nesten alle saker vi tar opp blir det en frivillig ordning. Det vil si at de som markedsfører dette, stopper eller endrer markedsføringen. Hvis ikke vi får til en frivillig ordning, kan vi fatte forbudsvedtak med tvangsgebyr, sier Gjedrem.