Hopp til innhold

Tøff kamp om plass på laget

Et kraftig styrket Trondheims-Ørn møter Vålerenga i kvinnenes toppserie lørdag.

Trondheims-Ørn på treningssamling i La Manga

Trondheims-Ørn er styrket med en rekke spillere etter at byrivalen Kattem la ned sitt damelag.

Foto: Trondheims-Ørn

– Vi er veldig fornøyd med oppkjøringen med en stor og skadefri tropp. Vi har fått sju nye spillere fra Kattem samt Lisa Marie Karlseng Utland fra Amason Grimstad, sier trener Thomas Dahle.

La ned damelaget

Thomas Dahle

Thomas Dahle er trener for Trondheims-Ørn

Foto: Trondheims-Ørn
Trondheims-Ørn

Det er godt miljø tross økt konkurranse om plass på A-laget, sier treneren.

Foto: NRK

Kattem Idrettslag i Trondheim hadde ikke økonomi til å drive damelaget videre i 2013 slik at en rekke spillere derfra nå har gått over til sin argeste konkurrent.

– Det er mye tøffere konkurranse om å komme seg inn i A-stallen. Det har blitt tøffere på trening, og jentene må vise seg fram for å få spille, sier treneren.

Han legger til at tross økt konkurranse er det godt miljø i laget.

– Utfordringen er at noen spillere ikke får spille. De får 2. divisjon som kamparena, og vi burde hatt et reservelag i 1. divisjon, sier Dahle.

Tror på tøff sesongstart

Trondheims-Ørn er forberedt på en tøff kamp mot et sultent vålerengalag i sesongåpningen på lånt gress hos fotballaget Ranheim.

- Vi er spent og det er lov å både grue og glede seg til sesongstart. Det er dette vi har jobbet for i hele vinter. Alle åpningskamper er preget av nerver og høye skuldre, men vi har lyst til å vise oss frem, sier Dahle.

Han tror kampen vil bære preg av nerver, men har tro på tre poeng.

– Vi vet at de er godt organisert og jobber godt kollektivt, men hvis vi får løftet spillet til deres halvdel kan vi lure dem litt. Vi har gode individualister på topp.

Får endelig egen hjemmearena

Etter Skandia Cup i sommer starter byggingen av en egen hjemmearena for Trondheims-Ørn. Det er noe spillerne og støtteapparatet ser fram til.

– Vi gleder oss veldig til å få en tilhørighet og et tilholdssted som er vårt. Vi har jo dratt som noen nomader i hele Trøndelag i lengre tid, sier treneren.

Les også: Frykter for rekrutteringen

Han har håp om at anlegget kan stå ferdig i høst og at det dermed blir slutt på at spillerne må frakte baller og kjegler rundt i bilene sine på skift i mangel på oppbevaringsmuligheter.

– Heldigvis ser spillerne ingen problemer - bare muligheter. Det er mye positiv energi i gruppa, sier Dahle.

Klare medaljekandidater

Stabæk, Lillestrøm og Arna-Bjørnar er klare favoritter til årets medaljer, tror Trondheims-Ørn-treneren. Han nevner også Avaldsnes som en spennende utfordrer.

– Havner vi på midten pluss, så er jeg veldig godt fornøyd. Det er litt tøft å være helt oppe nå, men på sikt skal vi være der, sier Dahle.

Nye og gamle spillere fra start

Startelleveren til Trondheims-Ørn vil bestå av to-tre Kattem-spillere og Karlsnes Utland i tillegg til fjorårets stall.

– Vi har også flere Ørn-spillere fra i fjor som banker på. Det er det som gjør det så spennende i år.

Sunnere økonomi og økt publikum

Før sesongstart opplever damefotballen i Trondheim interesse både fra næringsliv, Olympiatoppen og publikum, sier treneren.

– Vi driver veldig nøktern og har per nå kontroll på økonomien. Vi har ingen spøkelser i skapet, men må jobbe hardt.

Trondheims-Ørn har vært flinke til å markedsføre seg i nærmiljøet og i Trøndelag forøvrig, sier treneren. Det settes opp buss med publikum fra Steinkjer i forbindelse med kampen på lørdag.

– Det jobbes godt i og rundt klubben. Det er mange Ørn-venner i Trondheim og Trøndelag, sier Dahle.

Det er tolv lag i kvinnenes toppserie. Trondheims-Ørn havnet i fjor på niende plass, mens Vålerenga endte som nummer åtte.