Etter ti års drift har honningprodusenten på Sparbu nå fått nok ordre til å sikre fremtidig drift. Det ble klart etter at hotellkjeden Rica nå kjøper inn honningen til sine hoteller.
– Det at vi kan ha noen leveranser i bunnen er fint. Og i avtalen med Rica betyr det at det går en del honning, for de skal ha honning på frokostbordet hver dag, sier Marie Vorum på Bjørka gård.
Den nye kontrakten innebærer at honningen fra Sparbu blir tilgjengelig for flere tusen hotellgjester.
- Les også: Derfor bør du spise honning
Rekordproduksjon
Hvor mye honning en bikubbe produserer, avhenger av bo- og leveforholdene til biene og klimaet. Sparbu er tydeligvis et egnet sted for honningproduksjon.
Biene i Vorums kuber produserte over 200 kilo honning i løpet av den første sommeren i 2003.
– Det er veldig mye. Det er mer vanlig at de produserer 20 til 30 kilo per kube, sier Vorum.
Honningen som ikke fordøyes av hotellgjestene blir blant annet brukt i den lille familiebedriftens egenproduserte sjokolade.