Hopp til innhold

Anmelder likevel ikke Rock City

Styrelederen i Rock City har bestemt seg for å ikke gå til politiet for å ordne opp i rotet rundt det skandaløse rockemuseet i Namsos.

Rock City

Rock City har hatt som uttalt mål å bidra til å profesjonalisere musikkbransjen i Norge, men må nå tåle mye kritikk for å driftsmessig uryddighet.

Foto: Kjartan Trana / NRK

– Styret ser alvorlig på de kritikkverdige forholdene om er avdekket. Imidlertid har vi etter en grundig vurdering kommet frem til at det ikke vil være formålstjenlig å forfølge dette ytterligere, skriver styreleder Erik Stene i en pressemelding.

Erik Stene

Styreleder i Rock City, Erik Stene, har tidligere uttalt at han vurderte å anmelde selskapet.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Stene skriver videre at han oppmuntrer alle som har tro på Rock City om å legge dette bak seg og jobbe sammen for å utvikle senteret videre. Han legger likevel ikke skjul på hva han mener om styringen av selskapet.

– (...) svikt i internkontroll, manglende dokumentasjon og avtaler, og manglende vilje til å etterleve gode forretningsmessige prinsipper og regler.

Bakgrunnen for pressemeldingen er det økonomiske rotet og uryddighetene som har preget Rock City den siste tiden.

For en måned siden ble en omfattende revisjonsrapport om Rock City lagt fram. Rapporten viser blant annet at selskapet i 2012 hadde et underskudd på 8,9 millioner kroner. Det var et 2,2 millioner større underskudd enn det som har framkommet i det offisielle regnskapet.

En annen rapport, basert på tidligere utredninger, ble offentliggjort før påske. Der vises det blant annet til «grunnleggende svikt» i enkelte økonomiske rutiner i selskapet.

– Det har vært en økonomisk ukultur i selskapet. Det har vært for slapt, sa styreleder Stene tidligere til NRK.

– På mange måter har det vært et lite sjokk. Vi var klar over at selskapet hadde utfordringer, men ikke i nærheten av det vi så allerede på ettersommeren i 2012, og det vi fikk avdekt gjennom revisjonsrapporten.

LES MER: