Hopp til innhold

Gransker privat pengerot

Etter avsløringer om sammenblanding av privatøkonomi og selskapets økonomi, har styret i Rock City Namsos bedt revisor om alle relevante brev og notater.

Rock City

Styret i Rock City vil granske sammenblandingen av privatøkonomi og selskapsøkonomi i Rock City Namsos.

Foto: NRK

Mandag fortalte NRK Trøndelag at en tidligere ansatt i Rock City brukte selskapets Visa-kort til å betale private kostnader over flere år.

2009-styret rydda opp i udokumenterte utgifter for 2009, men valgte å la udokumenterte utgifter for tidligere år ligge.

Nå vil dagens styreleder ha alle fakta på bordet.

– Få dokumenter i våre arkiver

Erik Stene

Styreleder Erik Stene sier det er viktig å finne ut hva som har skjedd tidligere år.

Foto: Knut Reitan / NRK Trøndelag
Bjørg Tørresdal

– Jeg ble rådet til å bare rydde opp i 2009, sier tidligere styreleder Bjørg Tørresdal.l

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX
Kåre Aalberg

Namsos kommune må kreve å få all informasjon, sier Kåre Aalberg (SV).

Foto: NRK

– Våre arkiver er ikke akkurat sprengfulle av dokumenter, så når denne saken ble kjent for oss var det naturlig å be om revisors brev til styret fra 2007 og 2008, sier styreleder i Rock City Namsos, Erik Stene.

Ifølge Stene har ikke styret sett verken brevene fra revisor eller e-postutvekslingen mellom ulike aktører som NRK har tilgang til.

– Opplysningene som har kommet frem kan tyde på at det har forekommet ting i disse årene som ikke er en del av enigheten som ble oppnådd i 2009, sier han.

– Vi vil i første omgang skaffe oss den oversikten vi mangler.

– Kommunen må også få se notatene

Det vesentlige for dagens styre er å finne ut om eventuelle feil tidligere styrer har gjort, har betydning for drifta i dag og i framtida.

– Det er jo både økonomiske, juridiske og omdømmemessige forhold ved dette. Så snart vi får oversikt vil vi vurdere alvorlighetsgraden og konsekvensene av de omtalte forholdene, sier Stene.

Kåre Aalberg (SV) var ordfører i Namsos fra 2003 til 2007. Siden har han fulgt Rock City-saken som kommunestyrerepresentant.

– Jeg synes sammenblandingen av privatøkonomi og selskapsøkonomi er veldig beklagelig, sier han.

Aalberg mener at Namsos kommune som største eier må kreve notatene lagt fram.

– Ryktene florerer i Namsos

– Ryktene florerer i Namsos. Dette skaper et uheldig omdømme for selskapet, og kommunen må sørge for at alle uklarheter kommer på bordet, sier kommunepolitiker Tom Collett Prytz (H).

Også Marika Aakervik Pedersen (FrP) synes det er veldig uheldig at det ligger uklarheter i regnskapene for 2007 og 2008.

– Vi står foran behandling av en sak som handler om hvorvidt Namsos kommune i enda større grad skal engasjere seg i Rock City. Vi må derfor få klarhet i hva som har foregått i tidligere år, sier hun.

Styreleder Erik Stene sier han avventer en henvendelse fra kommunen.

– Hvis største eier ber om innsyn i notater fra denne perioden, må vi håndtere det. Men vi foretar oss ikke noe før det foreligger en formell henvendelse fra Namsos kommune.