skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

En liten bit Lisa

Lisa Stokke utenfor Kongsbakken videregående skole der hun gikk på musikklinja. (Foto: NRK)
Lisa Stokke utenfor Kongsbakken videregående skole der hun gikk på musikklinja. (Foto: NRK)
Etter over 10 år i rampelyset er Tromsøs musikal-stjerne Lisa Stokke (30) endelig klar med sitt første soloalbum, "A piece of Lisa".

Publisert 14.02.2006 15:59. Oppdatert 14.02.2006 19:25.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Av Jørn Resvoll

27. februar kommer plata "A piece of Lisa" ut i butikkhyllene. Plata er spilt inn live i NRKs Store Studio i Oslo med Kringkastningsorkesteret, og inneholder 30-åringens favorittlåter fra West End og Broadway.

Lisa Stokke ble oppdaget i Talentiaden på NRK i 1994, hun har gått på Paul McCartneys FAME-akademi i Liverpool, og hun har spilt 400 forestillinger av ABBA-musikalen "Mamma Mia" i London. I sommer var hun konferansier under Mandela-konserten i Tromsdalen, men først nå er altså soloplata klar.

- Å få spille inn plate med Kringastingsorkesteret har rett og slett vært fantastisk. Det var de som spilte da jeg ble oppdaget på Talentiaden i NRK, og jeg er mektig imponert over dem. De er i en klasse for seg, ikke mange orkestre kan gjøre så mye forskjellig med en sånn imponerende kvalitet.

Premieren på Abba-musikalen "Mamma Mia" i 1999 ble Lisa Stokke sitt gjennombrudd som artist.

En liten bit av meg selv

I årene etter "Mamma Mia", som hun spilte i London i 1999, ble Tromsø-artisten borte fra rampelyset. 400 forestillinger med ABBA-musikalen tok på, og hun så seg nødt til å ta en liten pause for å tenke på andre ting, som barn og familie.

- Men jeg ville tilbake til musikken, så jeg var aldri inne på tanken til å gi meg. Men det var nødvendig for meg å bevise at jeg kunne gjøre andre ting også.

- Alt står på meg

Selv om dette er Lisa Stokkes solodebut som plateartist, så har hun allerede vært med på fire plateproduksjoner. Musikken fra musikalen "Mamma Mia”"har solgt i over én million eksemplarer i USA.

- Men dette er noe helt annet. Under innspillingen gikk det opp for meg at her var det jeg som måtte gjøre jobben, her var det jeg som var hovedpersonen, sier 30-åringen med et smil.

- Jeg håper publikum liker plata. Den heter jo "A piece of Lisa", og er virkelig en liten bit av meg selv.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no