skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Ny tabbe fra Sametinget

Igjen tabber Sametinget seg ut. I går fikk NRK tilgang på interne dokumenter via sametingets postjournal som avdekker store samarbeidsproblemer innad i Sametingets administrasjon.

Publisert 09.02.2006 07:03. Oppdatert 09.02.2006 14:12.
SE OGSÅ:
Av Eilif Aslaksen

De ansatte ved Sametinget er svært kritisk til ledelsen.

I flere notater påstås det at direktørene oppleves som fraværende, de fraskriver seg ansvaret og de ikke tar kritikken fra de ansatte på alvor.

Beklager igjen

NRK og andre kunne i går laste ned notater som avdekker et anstrengt forhold mellom ledelsen og de ansatte. Notatene som i utgangspunktet er unntatt offentlighet, var å finne i den elektroniske postjournalen til Sametinget.

Mandag lå et hemmelig regjeringsdokument i den samme postjournalen. Da måtte president Aili Keskitalo beklage tabben overfor regjeringen. Nå må hun nok en gang ut med en beklagelse

– Ja selvfølgelig beklager jeg at dette skjer igjen. Dette er Sametingets ansvar.

De ansatte og fagforeningene liker heller ikke tabben, det innrømmer leder for Norsk Tjenestemannslag, Liv Karin Klemetsen.

– Det var ikke heldig at dette kom ut i offentligheten. Det var ikke det som var meningen.

Dårlig kommunikasjon

Sametinget evaluerer nå omorganiseringen av administrasjonen som ble igangsatt i fjor høst.

I tre ulike notater fra de ansatte går det fram at kommunikasjonen med ledelsen er dårlig. De hevder også at ledelsen er fraværende og at de fraskriver seg sitt ansvar.
I et av notatene heter det:

«På fellesseminaret den 25. januar ble slike spørsmål avvist som syting. Når sytinga opphører ville teamarbeidet bli bra og produksjonen gå oppover igjen ble det sagt. Dette liker vi dårlig, og skulle gjerne sett at ledelsen tok våre negative erfaringer på alvor.»

Til dette sier sametingspresident Aili Keskitalo at hun stoler på at Sametingets ledelse tar signalene fra de ansatte på alvor.

Ingen kommentar

De ansatte hevder i notatene at de har bedre kontakt med politisk ledelse enn med den administrative ledelsen. Direktør Heidi Salmi svarte ikke på våre henvendelser i går. Avdelingsdirektør Gro Dikkanen lovte å formidle kontakt med Salmi, men vi fikk ingen kommentarer fra direktøren.

Norsk Tjenestemannslag er den største fagforeningen ved Sametinget. Leder Liv Karin Klemetsen håper arbeidsforholdene bedrer seg.

– Vi er i en prosess med evaluering som ledelsen har satt i gang. Det er jo i seg selv et signal på at ledelsen er villig til å høre på den enkelte ansatte.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no