skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Bjørnen spiste opp elgsteika

Elgjeger Jørn Tore Pettersen var godt fornøyd med elgjakta da han søndag felte jaktlagets første elg. Mandag morgen hadde bjørnen derimot gravd seg under tilhengeren og spist opp steika som lå ferdig servert. Nå vil elgjegerne ha bjørnesteika.

Publisert 28.09.2005 12:09. Oppdatert 28.09.2005 12:11.
Av Silja Arvola

- Den har glefset i seg steika og deler av ryggen, men heldigvis har den spart indrefiléten, forteller jegeren.

Bjørnen som forsynte seg av steika har i hele høst tatt sau i Polmakområdet, og med en slagbjørn i området innrømmer elgjegeren at han ikke var høy i hatten da sto alene i grålysninga ved siden av matfatet til bjørnen.

– Jeg tenkte at her var det best å komme seg unna. Hvis bjørnen satt i viekrattet ville den kanskje angripe når jeg var ved maten hans. Så jeg varslet de andre i jaktlaget og trakk meg unna, forteller Jørn Tore Pettersen.

Har fellingstillatelse

Bønder og lokale jegere har i flere uker jaktet på bjørnen, som det er gitt fellingstillatelse på. Men bjørnejakta så langt har vært resultatløs. Derfor ga fylkesmannen fellingstillatelse til elgjegere i området slik at slagbjørnen skulle tas før den gikk i hi. Men så langt er det bjørnen som har lusket rundt elgjegerne.

– Hundene har reagert på noe hver eneste natt, og vi ante at det var bjørnen som lusket i nærheten. Og om morgenen så vi bjørnespor 2-300 meter fra leiren vår. Det var ikke så veldig hyggelig å ligge i teltet, men bjørnen er visstnok reddere oss enn vi er redd den. Det ble likevel ikke så veldig mye søvn.

I formiddag starter elgjegerne til fjells igjen, denne gangen med håp om å få bjørnesteik.

– Ja, nå har vi fellingstillatelsen klar og det er ikke tvil om at det hadde vært bra å få skutt bjørnen, sier elgjegeren.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no