skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Samiske jenter lei sex-trakkasering

Flere unge samejenter har sluttet å gå på festivaler.
De er lei av å bli klådd på, sex-trakassert og sett på som velvillige sex-leketøy av både unge og eldre menn.

Publisert 01.08.2005 07:16.
Av Dan Robert Larsen

Flere unge samejenter Sami Radio har snakket med sier at noen gutter og menn opptrer rett og slett ekkelt. De ser ut til å tro at festivalrusen gir dem tillatelse til å bare ta seg til rette. Sara Marja Magga fra Kautokeino sier at fjorårets Midnattsrock i Lakselv var en skrekkelig opplevelse.

– Jeg hadde lagt meg utenfor teltet fordi det var så innmari varmt inni teltet. Jeg våkna av at det var noen som sleiket meg i ansiktet, og plutselig kjente jeg at det var noen som prøvde å ta buksene av meg.

– Hva tenkte du da?

– Jeg ble virkelig redd, og jeg har tenkt mye på hva som ville skjedd om ikke kjæresten min hadde kommet gående, sier Magga.

Gubbe i teltet

Leder i den samiske ungdomsorganisasjonen Davvinuorra, Christina Henriksen, sier at hun kjenner til flere slike hendelser.

– Ja, jeg har blant annet en venninne som konsekvent nekter å dra på Riddu Riddu. Hun var der for fire år siden, og våknet to dager på rad av at det det lå en gammel "gubbe" ved siden av seg i sitt eget telt. Det er jo hårreisende, sier Henriksen.

Hun mener det er noe feil med menns holdninger og hun ønsker å samarbeide med andre samiske organisasjoner for å gjøre noe med problemet. Hun sier hun ikke vet om samiske menn er værre enn andre, men at det for Davvinuorra er naturlig å ta for seg samenes holdninger til kvinner.






Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no