skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Søsken går til erstatningssøksmål

Alle de ni søskene til kvinnen som fikk tilkjent en rekordstor erstatning for ødelagt barndom, går nå til erstatningssøksmål mot Gamvik kommune.

Publisert 03.04.2004 08:07. Oppdatert 03.04.2004 12:21.
Alle har i varierende grad psykiske problemer, og får faglig hjelp etter en svært vanskelig barndom, sier advokat Bergny Ofstad Karlsen.

De ti søskene er i dag mellom 24 og 45 år gamle. Hjelpeapparatet ble varslet om problemene i familien, men satte ikke i verk tilstrekkelige tiltak.

Ofstad Karlsen tror flere av hennes klienter kan bli tilkjent større erstatning enn 3, 7 millioner kroner slik den 38 år gamle kvinnen fikk.

Ordfører i Gamvik, Roger Hansen, er ikke overrasket over at søksmålene kommer. Kommunen har signalisert at de vil anke erstatningsutbetalingen på 3, 7 millioner. Hansen ønsker ikke å spekulere i om de ni søsknene kan bli tilkjent liknende erstatningsutbetalinger.

I går ble det kjent at Gamvik kommune ble tilbudt et forlik på hundre og femti tusen kroner i saken mellom kommunen og den tretti åtte år gamle kvinnen, Hansen sier det er alt for tidlig å si om kommunen vil prøve å inngå forlik i sakene til de ni søsknene.




Bakgrunn: Vil trolig anke million-erstatning (01.04.2004)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no