18.12.2014

Trikk for dyrt i Oslo - busser overtar

Trikken forsvinner på flere strekninger i Oslo. Bussruter overtar for å spare penger. Billettprisene skal øke mer enn den vanlige prisstigningen.

Fakta

LYD OG VIDEO  Lyd Video

Hjelp | Mer lyd og video

  • – De fleste av våre trafikanter vil ikke merke noe, sier sporveisdirektør Trond Bjørgan.  Windows Media 0:56.

Styret i Oslo Sporveier vil erstatte trikk med buss mellom Storo og Kjelsås, i Trondheimsveien og over Homansbyen og Briskeby. Linje 19 mellom Ljabru og Majorstua legges ned. Service-linjene for uføre og eldre blir ikke berørt av nedskjæringene.

Dette er noen av tiltakene for å spare 75 millioner kroner neste år. Samtidig innstilles alle morgenbusser, flere eksressbussruter og lokale busslinjer. Sporveien vil i stedet satse mer på stambussnett.

Billettprisene på trikk og buss skal øke med en prosent mer enn den alminnelige pristigningen neste år.

Sporveienes kuttliste

Her er rutene som må tåle sporveiesstyrets sparekniv:

BUSSRUTER: 87 Ingierstrand, 71E Bjørndal-Mortensrud-Rådhuset, 80E Nationaltheatret-Holmlia og 66B nedlegges. 66A reduseres.

T-BANE: T1 Holmenkollbanen snur på Majorstuen og får redusert frekvens på øvre del, T3 kjøres Stortinget-Mortensrud, T4 kjøres Kolsås-Bergkrystallen og Jar-Bergkrystallen fra 1. juli neste år.

TRIKKER: Trikk 11 kjøres Parkveien-Grünerløkka-Grefsen/Sinsen, trikk 12 kjøres Frogner plass-Grünerløkka-Grefsen/Sinsen, trikk 13 kjøres i rushtid Skøyen-Grünerløkka-Grefsen/Sinsen, trikk 15 Mjaorstuen-Kjelsås nedlegges, trikk 17 blir rushtidsrute Rikshospitalet-Ljabru, trikk 18 blir fulltidslinje Rikshospitalet-Ljabru, trikk 19 Majorstuen-Ljabru nedlegges.

Siste fra Østlandssendingen

Siste nytt Oslo/Akershus

Veibom (Foto: Andreas Sundby/NRK)

Den handikapede mannen fikk ikke lov til å kjøre bil inn i Vestmarka til Sandungen. Grunneier Løvenskiold-Vækerød fikk medhold i sin strenge praksis med hvem som får lov til å kjøre bil i marka.

Foto: Andreas Sundby/NRK

Handikappet mann får ikke krepsefiske

Krepsefiske med venner er ikke god nok grunn til å la uføre kjøre bil i marka. Det slår Likestillings- og diskrimineringsnemnda fast.


Mulig voldtekt på Ekeberg (Foto: Hovemedia)

Etter å ha forsøkt å kontakte jenta, kom politiet i kontakt med to vitner som beskrev et hendelsesforløp som gjør at politiet mistenker en voldtekt.

Foto: Hovemedia

Politiet leter etter både offer og gjerningsmann

Politiet etterforsker en mulig voldtekt etter tips fra vitner ved en videregående skole på Ekeberg i Oslo.


Bjørvika kø torsdag morgen (Foto: Magnus Bernhardsen/tipser)

Køer som dette har blitt et vanlig syn på hovedferdselsårene inn mot Bjørvika. Det har ikke bare skapt problemer for bilister, men også for kollektivtrafikken.

Foto: Magnus Bernhardsen/tipser

Får millioner for Bjørvika-kø

Unibuss får millionerstatning for køståing i Bjørvika de siste årene.