SkilleAlt om Petter Solberg m/bildeSkilleAlt om FFK m/bildeSkilleNett-tv m/bildeSkille - slutt
Toppbanner NRK Østfold Programmer 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østfold > Programmer NRK Østfold Sist oppdatert 14:22
 

Studio soloppgang

<b>Sen frokost: </b>Når sendinga er ferdig klokka ni, planlegger Finn Børge og Ida neste sending på konditori (Foto: Hans Wiig, NRK)
Sen frokost: Når sendinga er ferdig klokka ni, planlegger Finn Børge og Ida neste sending på konditori (Foto: Hans Wiig, NRK)
Med en lett og lekende tone har morgenvertene Ida og Finn Børge i NRK Østfold tatt lytterne med storm.
- Vi tar lytterne med på små opplevelser fra hverdagen, sier de to.

Publisert 02.01.2004 11:03. Oppdatert 22.01.2004 14:03.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Hans Wiig

Send en epost til Ida og Finn Børge

Så å si hver eneste morgen, fra mandag til fredag, er de på lufta og loser morgensendingene fra NRK Østfold trygt i havn.

Det er her fra studio 8 i Gamlebyen at Finn Børge og Ida sender sine morgensendinger.
Innimellom trafikkinformasjon får alle som hører på både nyheter, vær, sport og andakt.

- Vi tar lytterne med på opplevelser, tuller litt, og har det gøy sammen foran mikrofonen. Den gode tonen forsøker vi å spre via radioen. Vi tar gjerne utgangspunkt i de små rare ting som vi alle opplever i hverdagslivet, sier Ida og Finn Børge.

Hjelp til selvhjelp

Derfor kjenner halve Østfold nå til Idas lille, røde franske bil. En bil som har sett sine beste år. Den har sine nykker, som skaper visse forviklinger i hverdagen. Så Idas bil er ofte et tema i NRK Østfold sine morgensendinger.

- Ja, da jeg var innom en bilbutikk for å snuse på en ny bil mente selgeren at jeg ikke kunne få all verden for den. Han hadde jo hørt om alle skavankene via radioen, ler Ida.

"Hjelp til selvmuntring i høstmørket", "Hvordan unngå å betale for bæreposen" og "Fem gode råd for å komme seg ut av et dårlig stevnemøte" er slike tema vi gjerne tar opp. Målet er jo å gi lytterne en glad start på dagen. Være et smil i hverdagen, sier Ida Kjøstelsen (28) og Finn Børge Stenbek (38).

En naturlig del av det å stå opp

Redaksjonssjef Ulf Morten Davidsen ved NRK Østfold sier det var en meget bevisst omlegging av morgentilbudet de gjorde på vårparten.

Samtidig som Finn Børge og Ida startet som morgenverter ble nyhetene og trafikkinformasjonen enda fyldigere. Målet er at lytterne skal bli både godt underholdt og vel informerte av NRK Østfolds morgensending.

- Med Ida og Finn har vi gitt sendingene en ny identitet. Samtidig har vi styrket nyhetstilbudet ellers og vi samkjører TV-nyhetene, nettilbudet og radiosendingene. Tallene viser at mange østfoldinger setter pris på og benytter seg av våre tilbud. Vi er ikke lite imponerte over hvordan Ida og Finn har taklet morgenvertjobben. De står på og har blitt en nødvendig del av morgenen for svært mange østfoldinger nå, sier Davidsen.

- Nå stortrives vi sammen i radioen og vi gleder oss til en enda tøffere kamp om radiolytterne på nyåret. Vi skal markere oss vi, og er ikke redd for å tape lyttere. Nei, vi skal banke de andre vi, smiler Ida Kjøstelsen og Finn Børge Stenbek med tydlig adresse til den kommersielle radiokanalen Kanal 24 som startet opp i Fredrikstad første januar.
Send en epost til Ida og Finn Børge


Siste saker:
Flere saker: ALT OM OM NRK ØSTFOLD

 

Østfold

Nyheter fra Østfold finner du her:

 
10 SISTE NRK ØSTFOLD
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no