skillehvor i nordlandskillePolarbannerskilleEuroarcticskille_slutt
Valg 2003 Nordland 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Nordland > Valg 2003 Nordland
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
NRK NORDLAND I LYD OG BILDE
2000-TIPSET >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nordland
Jernbaneveien 100
8038 Bodø
Tlf: 75 50 57 00
Faks: 75 50 57 55
Distriktsredaktør:
Tone Kunst
E-post:

 

Skjerstad


Publisert 11.06.2003 10:58. Oppdatert 15.09.2003 14:58.
Innbyggere:

1061



Politisk karakteristikk

Senterpartiet og Arbeiderpartiet har i årenes løp vekslet på å ha flertall i kommunestyret. I denne perioden har Sp ordføreren, men mangler flertall. Flere viktige avstemninger har derfor gått i favør av opposisjonen med Ap i spissen.

Politisk situasjon

Sven-Åke Hagen fra Sp har vært ordfører i de to siste periodene. I siste periode inngikk Sp et samarbeid med KrF og SV. På den måten fikk Sp både ordfører og varaordfører (Ingrid Lien).

SV fikk som motytelse lederen i OOK-komiteen (oppvekst,-, omsorgs- og kulturkomiteen), mens KrF fikk lederen i PLU-komiteen (plan-, landbruk- og utviklingskomiteen). Dette samarbeidet har ikke alltid fungert like godt, og posisjonen har ved flere anledninger hatt nederlag i kommunestyret i viktige saker.

Ordfører Sven-Åke Hagen tar ikke gjenvalg og står heller ikke på lista til Sp. Ingrid Lien er partiets ordførerkandidat.

Nytt i år er at det er dannet et tverrpolitisk parti med tidligere ordfører Fredrik Støvset på første plass. Partiet synes å være dannet med det formål å arbeide mot en kommunesammenslåing med Bodø. Det som kan skje er at partiet kanskje kan komme til å "stjele" noen stemmer fra Arbeiderpartiet.

Vårens folkeavstemning om kommunesammenslåing kan også ha innflytelse på valget og deltakelsen i dette. Kommunen var delt i to leire med 323 stemmer avgitt for Nei til sammenslåing og 325 stemmer avgitt for Ja til sammenslåing.

Nå har Skjerstad kommunestyre vedtatt at kommunen skal slås sammen med Bodø, trolig i 2005.

Kommunestyret 1999-2003

Skjerstad kommunestyre har 17 medlemmer (reduseres til 13): Sp 7, Ap 6, SV 2 og KrF 2.

Lister 2003

5 lister: Sp, Ap, SV, KrF og Skjerstad tverrpolitiske parti.

Aktuelle kandidater

Her er det helt åpent og uforutsigbart, ikke minst på grunn av saken om sammenslåing med Bodø. Alle de fem førstekandidatene kan være aktuelle ordførerkandidater.

Aktuelle saker

* Prosessen mot Bodø er nok den mest aktuelle saken. Hvor mange arbeidsplasser kan fortsatt være i Misvær, og i hvor stor grad må folk reise til Bodø for å tjenester utført der?

* Kommuneøkonomien er vanskelig og utsiktene til å greie seg alene er elendige. Kutt har gjort at tjenestetilbudene er skåret ned til et minimum, landbrukstjenestene blir for eksempel i en overgangsperiode leid inn fra Beiarn.

* Ingen aktuelle stridssaker utenom kommunesammenslåingen, alt avhenger av den. Tradisjonelle stridssaker er inntil videre begravet. Folk sitter på gjerdet og avventer kommunestyrets endelige vedtak.

* Framtida til Skjerstad Kraftlag. Skal det være andelslag eller aksjeselskap?

Valgstatistikk


Kommunevalg 1999  
Sp 40,8 %
Ap 33,8 %
KrF 11,1 %
SV 10,5 %
H 3,8 %
LENKER
Siste saker:

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no