skillehvor i nordlandskillePolarbannerskilleEuroarcticskille_slutt
Toppbanner Nordland sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Nordland > Sport NRK Nordland Sist oppdatert 09:58
KONTAKT OSS
NRK Nordland
Jernbanevn. 100
8038 Bodø
Tlf: 75 50 57 00
Faks: 75 50 57 55
Distriktsredaktør:
Tone Kunst
E-post:
 

Haldorsen sparket

Ola Haldorsen er ferdig som hovedtrener i Bodø/Glimt. Assistent-trener i klubben, Jan Erik Bjerk, må også fratre sin stilling. Erik Hoftun seiler trolig opp som ny trenerkandidat.

Publisert 03.11.2005 05:24. Oppdatert 03.11.2005 11:05.
Av: Bjarne Hagen og Ove Ronny Haraldsen.

Ola Haldorsen - Foto: Gorm Kallestad/Scanpix.
Bodø/Glimts nedrykk til første divisjon ble det som felte Ola Haldorsen. Etter 13 sesonger og 330 kamper i den norske toppserien, måtte Bodø/Glimt ta den tunge turen en etasje ned i divisjons systemet etter 1-1 kampen mot Start 23. oktober.

Forut for det og etter sterke prestasjoner av Bodø/Glimt i september fikk Haldorsen fornyet tillit av styret, og mening var at han også skulle være hovedtrener også til neste år.

Elendig sluttspurt

Men en helsvart oktober måned med elendige resultater påførte Bodø/Glimt deres andre nedrykk i historien fra den øverste divisjonen, og etter en knallhard evaluering innad i klubben denne uka er det nå klart at både Ola Haldorsen og assistent trener jan Erik Bjerk må fratre sin stillinger i klubben.

Haldorsen ville onsdag kveld ikke kommentere saken, og Bjerk var ikke tilgjengelig for kommentar. Men etter en pressekonferanse torsdag vil det være klart at begge trenerne er ferdig i fotballklubben Bodø/Glimt.

Hoftun inn på trenersiden

Erik Hoftun takket onsdag nei til å bli assistenttrener i Rosenborg. I stedet blir han spillende trener i Bodø/Glimt.

– Jeg er usikker på om jeg vil satse på trenergjerningen. Derfor vil jeg fullføre kontrakten min med Bodø/Glimt, sier Erik Hoftun til Adresseavisen.

Veteranstopperen bekrefter at han onsdag kveld avslo et tilbud fra Rosenborg om å bli assistenttrener sammen med Knut Kjartan Tørum under Per-Mathias Høgmo. Han vil ikke bekrefte at han har fått tilbud om å være en del av en trenerduo i Bodø/Glimt i 1. divisjon neste sesong.

Antakelig synes Hoftun det er bedre å forsøke seg som trener i 1. divisjon, samtidig som den ærekjære stopperen får sjansen til å forlenge karrieren som spiller ved å forsøke å spille Glimt opp i toppen igjen.

– Det er synd for oss at vi ikke fikk Erik tilbake til Lerkendal, men han valgte å bli værende i Bodø. Vi leter nå etter alternativer, sier sportsdirektør Rune Bratseth i Rosenborg til Adresseavisen.

Siste saker:

 
10 SISTE NRK NORDLAND
10 SISTE SPORT FRA NRK.NO
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no