Klikk på lydlenkja ovanfor og høyr radioprogrammet "Mat med Mindor" frå 18. august 2004. Her er oppskrifter på to slags krabbekaker med tilbehør:
KRABBEKAKE
1500 g hysefilet
12 g salt
22 g potetmel
3 dl fløtemelk
300 g krabbe
* kjør røra av fisk, potetmel og salt seig i en foodprosessor
* spe med fløtemelken
* rør inn krabbekjøttet i farsen
* stek fine krabbekaker i stekepanne
KRABBEKAKE 2
400 g potet
200 g krabbekjøtt
2 egg
persille
salt, pepper og cayenne
* Most nykokt potet og krabbekjøtt blandes
* egg og hakket persille røres i
* smakes til
* formes til kaker som stekes i panne eller kuler som paneres i egg og brødmel og frityrstekes
Serveres med en enkel grønnsalat og hvitløksmajones.
MAJONES
3 eggeplommer
0,5 l soyaolje
2 ts sennep
1-2 ss hvitvinseddik
salt, pepper, sitronsaft og tabasco
* pisk sammen eggeplommer, eddik og sennep
* spe forsiktig oljen dråpevis til å begynne med, liten stråle etter hvert, under konstant pisking
* spe til ønsket tykkelse
* smak til majonesen
ENKEL KRABBESALAT
Grovt revet issalat
Krabbekjøtt
Moden avokado
Hakket nøtter
Cherry tomat
Noen flak maldonsalt og nykvernet pepper
Yoghurtdressing:
Yoghurt naturell tilsmakt med limesaft, litt salt