Av
Katherine Ferguson
Bilder av Godt for ganens septembermeny
Kokk ved Baroniet Rosendal, Beate Hannisdal, har latt seg inspirere av danskene og deres smørbrødtradisjon denne uken.
Det betyr høye smørbrød med masse pålegg og godsaker.
Smørbrødene blir laget litt ut fra prinsippet om at ”man tager hva man haver”.
Slik går du fram:
Egg og ansjos
Kok egg i 8 minutter. Avkjøl og del dem i to.
På hvert smørbrød skal det være 2 hele egg slik at det blir fire halve egg på hver brødskive.
Legg disse oppå et stykke salat og skjær så opp hele ansjosfileter i tynne strimler som du legger over eggene.
Ikke spar på ansjosen - her skal det store mengder til.
Pynt så med f.eks alfaspire og litt gressløk og du har et lekkert smørbrød.
Brie De Meaux og skinke
Begynn med en skive av godt brød, helst hjemmelaget.
Legg salatblad på skive. Legg så noen skinkeskiver utover salaten og over skinken legges så rikelig med brie.
Vi brukte brie de meaux, en smaks- og luktsterk ost. Deretter pynter du med grønt.
Skinke og avocado
Igjen starter vi med et salatblad. Deretter avocado som legges utover i skiver.
Rull så sammen 3- 4 skiver av god spekeskinke og legg oppå det hele.
Husk å ikke spare på pålegget for dette skal bli høye smørbrød.
På toppen legges så noen soltørkede tomater som er gitt et lite oppkok. Noen dråper olivenolje over disse gjør det hele lekkert.
Bon apetitt!