skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Kransekake

Dette er kaken til alle de store festdagene i mai! Kransekake kan gjerne lages i god tid og fryses ned.

Publisert 29.04.2003 08:32.
SE OGSÅ:
ALT OM:
OPPSKRIFT TIL 18 RINGER:
500 g mandler
4 eggehviter
500 g melis

EGGEHVITEGLASUR:
Kransekake og sjokoladebombe til festdagene i mai. Foto: Esten A. Borgos

1/2 eggehvite
75 g (1 1/4 dl) melis
Ca. 1/2 ts sitronsaft eller romessens

Slik gjør du det

Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag. Mal mandlene. Gni inn én eggehvite for å få seig deig. Sikt inn melis og bland det inn sammen med tre eggehviter. Varm deigene i en kasserolle (ikke jern). Elt godt hele tiden. Avkjøl deigen til den er nesten kald. Tilsett litt og litt av en stivpisket eggehvite til deigen blir passe fast. Avkjøl deigen, gjerne til neste dag.

Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene. Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 grader i 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde.

Fyll et papirkremmerhus med eggehviteglasur og sprøyt siksak-mønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen. Kransekake kan med fordel fryses.

Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no