Dette er kaken til alle de store festdagene i mai! Kransekake kan gjerne lages i god tid og fryses ned.
SE OGSÅ: |
|
|
ALT OM: |
|
OPPSKRIFT TIL 18 RINGER:
500 g mandler
4 eggehviter
500 g melis
EGGEHVITEGLASUR:
|
Kransekake og sjokoladebombe til festdagene i mai. Foto: Esten A. Borgos |
1/2 eggehvite
75 g (1 1/4 dl) melis
Ca. 1/2 ts sitronsaft eller romessens
Slik gjør du det
Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag. Mal mandlene. Gni inn én eggehvite for å få seig deig. Sikt inn melis og bland det inn sammen med tre eggehviter. Varm deigene i en kasserolle (ikke jern). Elt godt hele tiden. Avkjøl deigen til den er nesten kald. Tilsett litt og litt av en stivpisket eggehvite til deigen blir passe fast. Avkjøl deigen, gjerne til neste dag.
Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene. Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 grader i 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde.
Fyll et papirkremmerhus med eggehviteglasur og sprøyt siksak-mønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen. Kransekake kan med fordel fryses.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt