skillegodt for ganen toppromoskillespråkspalten toppromoskilleSport topp promoskille_slutt
Toppbanner  Hordaland programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland Postboks 7777, 5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Lokalkontor:
Hardanger:
55 27 59 92
Stord:
55 27 59 91

 

Drama på hospitalet

I et halvt år har dokumentar-filmerne fra NRK vært fluer på veggen på Haukeland Universitetssykehus. Nå får du bli med bak fasaden på et av Nordens største sykehus.

Publisert 17.03.2003 08:30. Oppdatert 28.04.2003 10:06.

BILDER FRA TV-SERIEN

Hver time i døgnet utspiller det seg hverdagsdramaer på et stort morderne sykehus. De fleste er ufarlige, men noen gjelder liv og død.

Overlege Sidsel Aardal på intensiven trøster Alexander. Foto: NRK

Gigantbedriften

150.000 pasienter får behandling på universitetssykehuset i Bergen hvert år. Sykehuset driver med alt fra enkel mandelfjerning til komplisert kreftbehandling over mange år, fra fødselshjelp til hjerteinfarkt. Et moderne sykehus er en gigantisk bedrift, mer teknisk avansert enn en oljeplattform. Over 6.000 personer jobber på Haukeland Universitetssykehus. Sykehuset er så stort at det er et samfunn i samfunnet, hvor alle har ett felles mål: Kampen mot sykdom og død.


Flue på veggen

For første gang i Norge har et dokumentarfilmteam fått være fluer på veggen på innsiden av sykehuset i flere måneder. NRK-teamet har fått være tilstede på steder der få andre utenforstående har fått slippe til.

De har fulgt kreftpasienten gjennom strålebehandling, og sett legens nitide arbeid for å planlegge strålenes innsats inne i mennesket. De har filmet på lukkede styremøter, der kampen for å få budsjettet til å gå opp foregår. De har fulgt niåringen med ansiktslammelse, som gjennom avansert mikrokirurgi kanskje får oppfylt sitt høyeste ønske: Å smile igjen. De har vært på operasjonssalen der anginapasienten får behandling, men også på parkeringsplassen når han glad og frisk går fra sykehuset for å reise hjem dagen etter. I helikopteret, når Norsk Luftambulanse kjemper mot sekundene for å redde liv. Og på fødestuen, når jordmoren arbeider med sitt dagligdagse, men alltid like store under: Å ta imot nytt liv.

Nært og sterkt

Gjennom åtte episoder gir dokumentarføljetongen Hospitalet et enestående innblikk i hvordan et stort sykehus fungerer. Hospitalet følger ansatte og pasienter, både høyt og lavt i sykehuset. Serien gir ny innsikt og viten, men seeren kommer også nær på de sterke følelsene.

HOSPITALET
En dokumentarføljetong i åtte episoder.
Mandager kl. 19.55 på NRK1.

LENKER
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no