skillegodt for ganen toppromoskillespråkspalten toppromoskilleSport topp promoskille_slutt
Toppbanner  Hordaland programmer 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland Postboks 7777, 5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Lokalkontor:
Hardanger:
55 27 59 92
Stord:
55 27 59 91

 

Digitalt mediehus

Mandag 11. november 2002 ble en merkedag for NRK Hordaland. Etter 11 år i ”eget hus” på Minde tok vi et stort steg inn i den digitale verden.

Publisert 26.11.2002 12:25. Oppdatert 24.06.2003 14:40.
Avviklingskontrollen for Norge i dag, MedieMenerne og Vestlandsrevyen ble i løpet av noen høstmåneder omgjort til en tidsmessig og teknologisk nyvinning, i ”hjertet” av mediehuset på Minde.

Det gamle, analoge utstyret i hovedkontrollrommet (RK22) hadde overlevd 11 hektiske år, og bar preg av det. Planarbeidet for utskifting av utstyr startet i 2001. Vinteren 2002 startet arbeidet og ni personer har hatt ansvaret for planleggingen og gjennomføringen av den store omleggingen.

- Det gamle utstyret var gått ut på dato, rett og slett utslitt! Når det nye utstyret taes i bruk, gir det også en betydelig effektiviseringsgevinst, sier utstyrsansvarlig Tor Åge Thomassen.

Hvordan vil seerne merke forandringen?

- Seerne merker svært lite til forandringene. Bildekvaliteten har blitt bedre, men det er ikke sikkert at folk registrerer det. Forandringen er størst for dem som avvikler sendingene. Nå vil vi kun ha to personer som avvikler (produsent + teknisk leder), tidligere hadde vi også script og lydtekniker. Så ny teknologi er delvis begrunnet i effektivisering og innsparing på personellsiden, sier Thomassen.



Nytt utstyr for 16 millioner

23. august kl. 18.57 gikk siste Vestlandsrevysending av luften fra det gamle RK22. Samme kveld ble regikontrollen revet, og alt utstyret flyttet over i et naborom i løpet av helgen.

RK22 og AR22 (teknisk apparatrom) ble fullstendig strippet for alt utstyr, kabling og skap. Utover høsten ble begge disse rommene bygget opp igjen fra grunnen av, på bakgrunn av de planer som ble laget i løpet av vinteren/våren. Nytt utstyr for 16,1 millioner kroner er kjøpt inn og installert i det nye kontrollrommet.

Digitaliseringen av RK22 innebar også omfattende kabling mellom forskjellige produksjonsenheter, og oppgradering/fornying av lokalt datanettverk.

Det er NRKs egen teknologiavdeling i Oslo har gjennomført hele prosjektet. Prosjektleder har vært Erik Hansen og sammen med åtte planleggere og installatører har han hatt ansvaret for planleggingen og gjennomføringen av prosjektet.

Siste del av oktober 2002, og frem til sendestart for ”nye RK22”, ble det gjennomført et omfattende opplæringsprogram for teknisk personell/brukere. En hektisk periode til tross, det ble gjort et imponerende stykke arbeid frem mot første sending, både av de som på relativt kort tid skulle tilegne seg svært mye nytt, og av de som stod for formidlingen av kunnskap.


NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no