|
|
|
|
|
|
|
|
KONTAKT
NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer
Tlf: 61 28 72 00
Fax: 61 28 72 32
Distriktsredaktør
Nettansvarlige
|
|
| |
Finsk mjød Publisert 19.12.2002 10:37. Rogne-øl20 l vann
50 g gjær
2 kg sukker
1 flaske Coca Cola
2 fl vørterøl
2 fl bayerøl
Alt blandes og tappes rett på flasker. La det stå varmt til neste dag. Da settes flaskene kjølig. Kan drikkes etter ei uke.
Kristin Percy
Rogne
Lena-øl20 l vann
50 g gjær
2 kg sukker
1 fl tomtebrygg
Skal stå i ett døgn i romtemperatur før det tappes på flasker
Jorunn Berge
Lena
Hov-brygg15 l vann
1,5 kg sukker
¼ kg kandissukker
Halv pakke med gjær
1 fl tomtebrygg
Tappes på flasker etter ett døgn.
Aud Jensen
Hov
Snarøl for de med dårlig tid10 l vann
1 kg sukker
2 fl vørterøl
en liten ert med gjær
På flasker etter ett døgn.
Mona Olsrud
Fagernes
Snarøl 215 l vann
1 fl tomtebrugg
1,5 kg sukker
en kladd med gjær
1 fl vørterøl eller bayerøl
(det siste er best)
På flasker samme dagen
Brygg fra Røykenvik20 l vann
1 kg sukker
¼ kg kandissukker
1 fl tomtebrygg
1 pk gjær
Solveig Sangnes
Røykenvik
Bagn-øl med sirup2,3 l briskelåg (einerlåg)
litt sukkerkulør
10 l vann
1 kg mørk sirup
1-2 kg sukker
50 g gjær
På flasker med en gang
Brit Åmodt
Bagn
Finsk mjød4 l vann
1/5 kg kandissukker
en oppskåret sitron
halv flaske vørterøl
10 g gjær
På flasker etter ett døgn.
På flaskene fylles ½ ts sukker og to rosiner. Kan drikkes etter åtte dager.
Sonja Pedersen
Dokka
|
|
|
| |
|
10 SISTE FRA NRK HEDMARK OG OPPLAND
| |
|
|
|